Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Julesalat

- Ikke kun til nisser!

En grøntsag med nissenavn og smag som Campari har det ikke nemt i køkkenregionerne. Det er synd, for julesalat er en sprød, smuk og elegant oplevelse – og fortjener at blive nydt.

I køkkenet

Julesalat skal behandles radikalt – ellers runger den bitre smag voldsomt igennem. Server din julesalat med en honningdressing og bland den med andre bitre salatsorter. Eller kog den mør i letsaltet vand, køl af, pres fri for væde, vend i hvedemel og steg gylden i olie ved jævn varme. Giv den et dryp citronsaft og frisk høvlet parmesan.

I marken

Julesalat – også kaldet endivie – begynder sit liv ude på marken som enhver anden salat, men vokser sig til rette inden døre i mørke. Om foråret sås frøene på marken, hvor de udvikler sig henover sommeren. Om efteråret graves rødderne op, som nu ligner en kæmpe pastinakrod, og den grønne top kappes af. Nu lægges rødderne i et mørkt og lunt rum, og i løbet af 21 dage vokser nye hvide skud frem. Det er disse hvide blade, som vi spiser.

Opbevaring

Julesalaten skal opbevares køligt. Så har den en længere holdbarhed end salater typisk har. Opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet, og den holder sig frisk og lækker i op til to uger. Julesalat skal - opbevares mørkt.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Julesalat

Inspiration til aftensmaden

  1. Julesalat
    Julesalat
  2. Blæksprutte med julesalat
    Blæksprutte med julesalat
  3. Stegt julesalat med svampe
    Stegt julesalat med svampe
-