Bevar roen og find det du skal bruge lige her.
Vi har pløjet vores site igennem. Dine personlige oplysninger ligger nu i denne menu.

Løg

- Rygrad til din mad!

Løg er den vigtigste basisingrediens i køkkenet. Skarp og sprød i rå form, blød og til den søde side tilberedt. Der er intet glamourøst over løg, som de ligger der med deres knastørre overflade og – indrømmet – ildelugtende indre. Kedeligt og hverdagsagtigt, ja, men løg er kernen i den meste madlavning.

I køkkenet
Løg kan bruges i alle køkkenets kombinationer. Fra suppe til kompot, som drys, smagsgiver og ren råstyrke. Hvert løg har sin anvendelse – rødløg i ringe til en sildemad, skalotteløg fintsnittet på din salat, zittauerløg til en fyldig løgsuppe osv. Specielt de gule zittauerløg giver god sødme til f.eks. gryderetter og sovse.

I maven
Løg indeholder mange nyttige stoffer for vores krop. De tynde ringe indeholder bl.a. betacaroten, kalcium, C-vitamin, fibre samt antioxidanten quercetin.

På marken
Der er masser af løg at vælge imellem: zittauerløg, skalotteløg, monsterløg, røde løg, salatløg, hvidløg … Alle trækkes de op af jorden, når de er færdige med at vokse, og fritlægges på marken en solrig sensommerdag, så de yderste blade kan tørre. Senere får de en tur med en kæmpe ”føntørre”, og så er de ellers langtidsholdbare.

Opbevaring
Løg skal have det tørt - knastørt, gerne oven på fyret eller i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab. Om sommeren kan friske løg dog godt kommes i køleskab, hvis man ikke ønsker, de skal tørre ud. Løgs holdbarhed er op til 6 mdr. hvis de opbevares tørt og koldt.

I sæson
janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Løg

Madplan fra Aarstiderne

Hver uge sender vi en mail med forslag til 5 gode og grønne hverdagsmåltider samt indkøbsliste.
Der vil desuden være tips og tricks og gode tilbud.
Tilmeld dig her »

Idékassen