Bevar roen og find det du skal bruge lige her.
Vi har pløjet vores site igennem. Dine personlige oplysninger ligger nu i denne menu.

Spidskål

– Det søde kålhoved

Spidskål har – som navnet indikerer – en kegleformet facon. Spidskål har et løsere bladhoved end andre kålsorter og sød og mild kålsmag. Spidskål kan spises både rå og tilberedt, og de første sommerspidskål er så lækre og lysegrønne, at de snildt kan erstatte salaten.

På marken
Kål er krævende, så er det sagt. Men det er det første forårskål, så vi har det kært. Hos Kent og Annemette Ebbesen på Tinggården på Djursland kan de deres kål – og her er fed muldjord med masser af næring og vand, til de tørstige kålhoveder. Og når først det spidse kålhoved føles fast og klart, skal det høstes med det samme, da det hurtigt går i stok.

I køkkenet
Spidskål kan meget mere, end du tror. Spis spidskål råt, dampet, lynstegt, blanceret, farseret eller braiseret. Du kan selvfølgelig også stuve dit spidskål – men det er lidt synd for den fine smag, der fuldstændig forsvinder i den opbagte sovs. Prøv at bruge fintstimlet spidskål i wokretter eller vendt i supper. Kålens let sødlige smag har godt af noget syrligt, så dryp f.eks. dit dampede spidskål med olivenolie og citronsaft. Husk at det er en dødssynd at koge spidskål – det skal kun blancheres eller dampes. Vær over dit kål på komfuret, så det kun lige strejfer varmen. Der skal stadig være bid, så smager det bedst.

I maven
Kål er fulde af vitaminer og velsmag – endnu en grund til at holde tilberedningen simpel, så mest muligt af det gode bevares. Spidskål har et meget højt indhold af C-vitamin og er propfuld af mættende kostfibre.

Opbevaring
Pak i en plastpose og læg i køleskabet, her kan spidskål holde i flere uger.

I sæson
janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Spidskål

Madplan fra Aarstiderne

Hver uge sender vi en mail med forslag til 5 gode og grønne hverdagsmåltider samt indkøbsliste.
Der vil desuden være tips og tricks og gode tilbud.
Tilmeld dig her »

Idékassen