Bevar roen og find det du skal bruge lige her.
Vi har pløjet vores site igennem. Dine personlige oplysninger ligger nu i denne menu.

Agurk

– En all time klassiker!

Alle elsker agurk. Hvad er der ikke at elske? Der er jo mestendels tale om vand – en agurk indeholder nemlig 96 pct. vand. Danske børn vokser op med rå agurkestave, ingen mormor uden hjemmelavet agurkesalat – og så er den græske tzatziki også fast på de danske spiseborde. Agurk er og bliver en klassiker!

I køkkenet
Hvad ville en leverpostejsmad være uden en skive sprød agurk. Agurkesalat til den stegte kylling eller til smørrebrødet er også danske klassikere. Vi fylder den grønne salatskål med agurk, putter dem i sandwich til skovturen, laver tzatziki til lammekøllen og drysser fine agurketern i en tabouleh  – men vi serverer aldrig, aldrig agurker varme! 

I maven
På trods af det høje indhold af vand hænger agurken sammen, og den er både sprød og fast. Den store mængde vand gør agurken til en meget lavenergiholdig grøntsag – læs: slankemad. Indeholder C-vitamin og kalium.

På marken
Agurker er vilde med varme og stammer oprindeligt fra Indien. Under danske himmelstrøg må agurken derfor vokse i varme væksthuse om sommeren - det gør de nu også i Spanien, her vokser de bare meget hurtigere og kan også høstes om vinteren. 

Opbevaring
De lange – eller krumme – grønne agurker opbevares bedst i deres plastindpakning i køleskabet. Her kan de holde sig en uges tid. Pas dog på de ikke får frost.

I sæson
janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Agurk

Madplan fra Aarstiderne

Hver uge sender vi en mail med forslag til 5 gode og grønne hverdagsmåltider samt indkøbsliste.
Der vil desuden være tips og tricks og gode tilbud.
Tilmeld dig her »

Idékassen