Bevar roen og find det du skal bruge lige her.
Vi har pløjet vores site igennem. Dine personlige oplysninger ligger nu i denne menu.

Hovedsalat

– den daglige spise!

Har du først vænnet dig til at spise salat hver dag, kan du slet ikke undvære det. Se hvad du har i din grøntsagskasse – eller i bunden af køleskabet – tag dit bedste salathoved og lad årstiden sætte dagsordenen for din daglige salat.

I køkkenet
Et salathoved er ingenting uden en dressing. Og her gælder én gylden regel: Hold igen med olien - en salat skal ikke tage bad i dressing - og vær til gengæld generøs med det syrlige.

I maven
Grøn salat indeholder en del betacaroten. Indeholder også C- og K-vitamin samt mineralerne calcium, mangan og kalium.

På marken
Hos Aarstiderne er vi vilde med salater. Så meget, at vi har fundet ud af at strække den danske salatsæson langt ud over det normale. Takket være nogle smarte plasttunneller kan vi så tidligere og dyrke senere. På den måde kan vi få danske salathoveder – dyrket på friland - i kasserne fra maj til og med oktober.

Opbevaring
Det bedste er at gøre salaten klar lige så snart du får den, dvs. tage bladene fra stokken, skylle dem grundigt og lade dem ligge lidt i vandet for til sidst at lade salatbladene dryppe godt af - brug evt. en salatslynge. Opbevar bladene i en plastpose i køleskabets grøntskuffe. Alternativet er at skylle salathovedet i hel stand og lade det "suge" lidt væde, afdryppe, og så i en pose på køl.

I sæson
janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Hovedsalat

Lad dig inspirere

Madplan fra Aarstiderne

Hver uge sender vi en mail med forslag til 5 gode og grønne hverdagsmåltider samt indkøbsliste.
Der vil desuden være tips og tricks og gode tilbud.
Tilmeld dig her »

Idékassen