Butikken er lukket mellem kl. 02 og 04

Fermentér Selv-kassen

Dyrk dig selv

I Fermentér Selv-Kassen får du ingredienser og opskrifter, der hjælper dig i gang med at fermentere. Du bliver guidet i gang med en opdateret udgave af den klassiske sauerkraut, hvor fennikel og æble tilfører sødme og skarphed til den syrlige kål. Du får indblik i, hvordan den krydrede og stærke koreanske pendant til sauerkrauten, kimchi, tilberedes. Og i den asiatiske drik kombucha bruges sukker som næring til kombucha-kulturens mælkesyrebakterier og gær, der skaber en perlende og læskende drik.

Med i kassen får du tre opskrifter fra bogen Fermentering af Aarstidernes egen Søren Ejlersen, fermenteringsekspert Shane Peterson og kogebogsforfatter Ditte Ingemann, som er enkle og hurtige at arbejde med.

Så kom i gang med at massere grøntsagerne og dyrk dig selv!

For at komme i gang skal du desuden bruge:
- stødt sød paprika
- fennikelfrø
- hvid sukker
- et 4-liters patentglas til kombucha
- 2 stk 1-liters patentglas til kraut og kimchi
- ostelærred til kombucha
- Minihakker eller foodprocessor til kimchi-pasta
- evt. tragt
- evt. gummihandsker
- evt. patentflasker
- evt. plastflaske

Hvad er fermentering?

Fermentering er en konserveringsmetode, der dateres flere tusind år tilbage, og den dækker blandt andet over mælkesyregæring af grøntsager og frugt.

Når vi fx laver en sauerkraut, bruger vi salt til at massere kål og grøntsagers saft, der indeholder sukkerstoffer, ud af plantecellerne. Mælkesyrebakterierne på kålen går i gang med at omdanne sukkeret til energi og der dannes blandt andet mælkesyrer, som gør kålen sur. Saltet og det sure miljø er den bærende konserverende effekt, der gør kraut og andre fermenterede fødevarer til en smagfuld og næringsgivende spise, hvor vitaminer bevares og mælkesyrebakterier gavner fordøjelsen.

Læs mere om fermentering her.

Idékassen