Find svar på alt om Aarstiderne

FAQ

HVORFOR VÆLGE AARSTIDERNE?

Det er nemt
Du sparer tid på planlægning, indkøb og madlavning og får alle varer leveret til din dør.
Ny inspiration til aftensmaden
Du får med garanti udvidet dit repertoire af middagsretter. Hver uge skifter menuerne i alle vores kasser og du får masser af inspiration til ny, nem og velsmagende hverdagsmad.
Alle i familien kan være med
Der følger detaljerede opskrifter med til retterne og både børn og voksne kan deltage i tilberedningen. I vælger MåltidsKasse efter jeres behov: Hvilken slags mad I kan lide, hvor lang tid maden må tage at tilberede og hvor mange I er. Eksempelvis får I med KvikKassen, en kasse med fokus på velkendte retter med kort tilberedningstid.
Sig farvel til madspild
Opskrifterne og kassens indhold passer til det antal personer og dage, som du har valgt. Det betyder at du ikke står tilbage med råvarer som du ikke får brugt og må kassere.
Der er ingen bindingsperiode
Dit abonnement hos os kan opsiges eller ændres helt frem til 1-2 dage før din næste levering. Du er ikke bundet for en bestemt periode, og kan opsige dit abonnement allerede efter den første levering.
Økologiske varer af højeste kvalitet
Alle vores varer er 100 % økologiske (eneste undtagelse er fisk, der er fanget i den vilde natur).

HVAD INDEHOLDER EN MÅLTIDSKASSE?

Du får alt i én kasse
Alt hvad du skal bruge til ugens måltider er med i kassen: kød, fisk, ris, pasta, brød, mejerivarer og grøntsager.

Vi regner dog med, at du selv kan supplere med de mest basale kolonialvarer såsom salt, peber, sukker, olie, mel og ind imellem lidt ekstra krydderier.

Hverdagsmåltider for hele familien
Uanset om du vil have mad med kort tilberedningstid, klassiske livretter eller nye inspirerende retter, så har vi en kasse, der passer til din madstil. Klik her og se udvalget af vores mange forskellige MåltidsKasser.
Hvor meget mad er der i en MåltidsKasse?
Mængden af mad i en MåltidsKasse sammensættes lidt forskelligt afhængig af, hvilken variant du vælger. Generelt vil et måltid altid indeholde fisk, kød eller anden protein, samt pasta, ris, bønner, linser, bulgur, gnocchi, kartofler eller lignende og så en masse grøntsager, der både spises rå i salater og tilberedes som en del af de varme retter. Fordelingen kan naturligvis variere, men som hovedregel vil der være 100 g. kød, fisk eller protein pr. kuvert. I PLUS-kasserne er der 30-50% mere protein, og i LowCarbKasserne er der dobbelt så meget protein. I +FRUGT-kasserne får du mellem 1,5-3,5 kg. frisk frugt med i kassen afhængig af, hvor mange personer den er til.

Hvilke varianter kan jeg vælge imellem?
Vi har 20 forskellige varianter af vores MåltidsKasser du kan vælge imellem. Du skal bare beslutte dig for hvilken stil du bedst kan lide: Hurtig og nemt (vælg KvikKassen), klassisk og velkendt (Livretter), sundt og kaloriefattigt (vælg f.eks. SlankeKassen) eller noget helt fjerde. Du finder udvalget af MåltidsKasser her.
Skal jeg lave og spise retterne i den rækkefølge, der er forslået på opskriftarket?
Vi anbefaler, at du laver retterne i den rækkefølge, de står i. MåltidsKasserne indeholder mange råvarer, som hver især har forskellig holdbarhed. Derfor er det vigtigt, at råvarerne med den korteste holdbarhed (f.eks. fisk og hakket kød) bruges først.

Tag derfor MåltidsKassen i brug senest 1 dag efter du har modtaget den og lav retterne i den anbefalede rækkefølge. Hvis MåltidsKassen først tages i brug senere på ugen, kan vi ikke garantere for varernes friskhed.

Hvem skriver opskrifterne?
Opskrifterne skrives af et hold af Aarstidernes dygtigste kokke, der hver især byder ind med deres speciale indenfor madlavning. F.eks. skrives VegetarKassen og Den Veganske MåltidsKasse af vores grønne kok Sanne Venlov, hvis hjerte brænder for at formidle grønne råvarer. Du kan møde de andre kokke, som står bag MåltidsKasserne her.
Kan jeg se hvad der er på jeres menuer frem i tiden?
Ja! Du kan se, hvilke retter den enkelte kasse indeholder helt op til 3 uger frem i tiden (OBS! Ugen starter søndag og slutter lørdag). Klik her og se uge-menuerne. Det endelige indhold i kassen til den kommende uge opdateres om onsdagen kl. 18.00.
Vi tager dog forbehold for ændringer i ugens menuer. Der kan i nogle tilfælde ske ændringer efter deadline for bestilling er overskredet. Det kan ske når fx en høst slår fejl, når en råvare bliver kasseret i vores kvalitetstjek eller en levering ikke når frem som aftalt fra leverandøren.

NY KUNDE – HVAD GØR JEG?

Ingen binding
Der er ingen bindingsperiode hos os. Dit abonnement løber, indtil det afmeldes. Du kan til enhver tid melde pause eller springe en levering over uden ekstra omkostninger. Du skal blot huske at afmelde din bestilling 1-2 dage (afhængigt af din leveringsdag) før din næste levering.
Hvordan bliver jeg kunde?
Du bestiller din første kasse således:
 • Vælg den Måltids-, Grønt, Frugt eller MixKasse, du ønsker
 • Tilføj kassen til din indkøbskurv (vælg kasseantal, dato for første leveringsdag samt leveringsfrekvens)
 • Klik på 'Jeg er ny kunde' og udfyld leveringsoplysningerne
 • Godkend forretningsbetingelserne
 • Klik på 'Opret mig som kunde og fortsæt til betaling'
Kan jeg ændre i min bestilling?
Ja! Du kan ændre i din bestilling helt frem til 1-2 dage(afhængigt af din leveringsdag) før levering.
Kan jeg købe en enkelt kasse uden et abonnement?
Ja! Du oprettes automatisk med et løbende abonnement, som kan ændres eller opsiges helt frem til 1-2 dage før din næste levering (afhængigt af din leveringsdag). Når du først er oprettet som kunde, kan du bestille næsten alle vores kasser som én enkelt levering. Brug knappen 'Køb 1 gang' og fortsæt med oprettelsen, så vil du kun modtage den bestilte vare en enkelt gang.

Du kan også ringe på tlf. 70 26 00 66 eller skrive til os på info@aarstiderne.com – så opretter vi dig som kunde med en enkelt levering.
Jeg bor i en aflåst opgang – kan I levere til mig?
Ja det kan vi! Hvis du bor i en aflåst opgang, skal du sende os en nøgle til opgangen – ikke til din lejlighed (husk at afkrydse feltet ’Aflåst opgang’ når du opretter din profil). Når vi har modtaget nøglen sender vi dig en bekræftelse på mail. Din konto er nu aktiv og du kan bestille varer. Læs vores nøgleguide her og se hvortil du skal sende din nøgle.
Der bor en i min opgang, som allerede har sendt jer en nøgle – kan I bruge den til min levering?
Hvis vi har en nøgle der passer til opgangen i forvejen, skal vi ikke bruge en ekstra. Du er dog nødt til at kontakte os og få det bekræftet. Ring til Samtalerne på tlf. 70 26 00 66 eller send en mail til info@aarstiderne.com. Husk også at afkrydse feltet ’Aflåst opgang’, når du opretter din profil.
I hvilket tidsrum leverer i mine varer?
Søndag og mandag køres alle varer ud i tidsrummet 00.00-17.00, tirsdag, onsdag og torsdag i tidsummet 02.00-17.00. Husk at du ikke skal være hjemme for at modtage varerne.
Kan jeg holde pause i min levering el. tage kassen med på ferie?
Du kan til enhver tid afmelde din kasse i en kortere eller længere periode f.eks. når du skal på sommerferie. Du har også mulighed for at tage kassen med dig på ferien. Vi leverer i det meste af Danmark - også i sommerlandet! (Bemærk at din sommeradresse kan have en anden leveringsdag end din almindelige adresse).
Hvordan melder jeg ferie?
 • Log ind på din side på www.aarstiderne.com
 • Klik på "Ferieoversigt" i højre side
 • Vælg din feries start- og slutdato. Begge dage er inklusive.
 • Hvis du ønsker at få leveret til din ferieadresse, skal du vælge ”Ja” under ”Tilføj ferieadresse”. Herefter skal du indtaste din ferieadresse. Vær opmærksom på, at vi muligvis leverer en anden ugedag på ferieadressen.
 • Klik på "Opret ferie" (Vær opmærksom på at du skal genbestille dine varer til ferieadressen).

 • Du vil modtage en kvitteringsmail, der bekræfter, at din ferie er registreret.

  HVORDAN FUNGERER BETALING?

  Hvordan betaler jeg?
  Du kan betale på to forskellige måder: med kreditkort eller via en PBS-aftale. Kortbetaling via f.eks. dankort. Vi trækker penge på dit betalingskort hver anden torsdag i lige uger for de sidste to ugers leverancer og sender dig en opgørelse via mail. Det forløber helt automatisk hver gang du skal betale for din leverance. Du tilmelder dig kortbetaling her. Vi trækker først penge på kortet, når varerne er under afsendelse.

  Månedsbetaling og depositum: Du betaler for dine varer en gang om måneden via PBS, og får din opgørelse på PBS' månedlige betalingsoversigt. Vælger du denne betalingsform, skal du indbetale et depositum på 500 kr. Depositummet modregnes på din regning, når du afmelder dit abonnement. Vær opmærksom på, at der går op til 3 bankdage, før din tilmelding til PBS er registreret. Ved køb for over 1.000 kr. opkræves beløbet forud for betalingen.

  OBS: Skifter du fra kort til PBS-aftale i dit kundeforløb indstilles dine leveringer, indtil PBS-aftalen er aktiveret af din bank.
  Hvordan bliver jeg tilmeldt betalingsservice?
  Hvis du ønsker at blive tilmeldt betalingsservice, skal du klikke her: Online tilmelding til betalingsservice. Du skal bruge dit kundenummer.

  Har du brug for hjælp til oprettelsen så ring til Samtalerne på 70 26 00 66. Vær opmærksom på det tager op til 3 bankdage fra du har tilmeldt dig PBS, til aftalen bliver aktiv. Det betyder, at hvis du før var ”låst” på hjemmesiden, skal du vente op til 3 dage, før du kan handle igen.

  Jeg har indbetalt depositum, men det står stadig på min regning?
  Hvis du har indbetalt depositum, efter at vi har udskrevet din regning, har vi ikke nået at registrere din indbetaling. Træk selv depositummet fra på regningen og indbetal restbeløbet. Er du i tvivl så ring til Samtalerne på 70 26 00 66 eller skriv til info@aarstiderne.com
  Hvordan opgøres min regning som månedsbetaler?
  Når du er månedsbetaler, opgøres dine regninger efter faktureringsperioder. Vi gør regningerne op fra d. 20 i måneden og en måned frem. Perioderne er på fire til fem uger.
  Hvilke uger dækker min regning over?
  Du kan se faktureringsperioder og betalingsdage her.
  Jeg har klaget over en dårlig vare i min kasse, men jeg kan ikke se, at den er trukket fra på min regning
  Hvis vi har trukket en dårlig vare fra, efter vi har udskrevet din faktura, vil det først fremgå af næste faktura.
  Jeg er blevet opkrævet et leveringsgebyr - hvorfor?
  Hvis din samlede levering er under 170 kr., lægger vi et leveringsgebyr på 30 kr. oveni. Handler du for over 170 kr., leverer vi varerne gratis.
  Jeg er blevet opkrævet et emballagegebyr - hvad er det?
  På din første regning betaler du et engangsgebyr på 40 kr. til Aarstidernes emballagesystem. Vi har valgt at genbruge trækasser og flamingokasser og har derfor et system, hvor vi indsamler, vasker og reparerer kasserne i videst muligt omfang. OBS! Når du stopper som kunde afhenter vi ikke seneste tomme kasser.
  Manglende betaling – hvad sker der?
  Hvis vi ikke modtager rettidig betaling for leverede varer, sender vi 1. rykker med posten med et gebyr på 50 kr. Hvis vi fortsat ikke modtager betaling, stopper vi leveringen og sender 2. rykker og et gebyr på 100 kr. Herefter sender vi 3. rykker med et gebyr på 100 kr.

  JEG ER ALLEREDE KUNDE – HVORDAN FUNGERER MIT ABONNEMENT?

  Kan jeg ændre i mit abonnement?
  Ja! Dit abonnement hos os kan opsiges eller ændres frem til 1-2 dage(afhængig af hvilken leveringsdag du har)før din næste levering (afhængigt af din leveringsdag). Det kan du gøre ved at ringe til Samtalerne på 70 26 00 66 eller skrive en mail til info@aarstiderne.com.

  Du kan også selv stoppe dit abonnement under ’Min side’. Selvom du stopper dine faste leveringer, kan du fortsat handle hos Aarstiderne.

  Kan jeg udskifte mit abonnement med et andet?
  Er der en anden kasse, du hellere vil abonnere på? Så kan du nemt udskifte. Start med at finde den kasse, du gerne vil abonnere på fremover under MåltidsKasser eller Kasser. Læg kassen i kurv. Sørg for at vælge "abonnement" og den startdato, du ønsker. Bekræft købet. Gå herefter til siden Redigér Abonnement for at slette det tidligere abonnement.
  Kan jeg prøve en anden kasse en enkelt gang?
  Er der en anden kasse, du gerne vil prøve en enkelt gang, men uden at slette dit faste abonnement? Så kan du nemt gør det. Start med at finde den kasse, du gerne vil prøve en enkelt gang under MåltidsKasser eller Kasser. Læg kassen i kurv. Sørg for at vælge "enkelt køb" og den leveringsdato, du ønsker. Bekræft købet. Gå herefter til siden Næste 5 ugers leveringer for at slette en enkelt levering af dit faste abonnement på den dato, hvor du har bestilt en anden kasse.
  Ny menu hver uge
  Hver uge skifter menuerne i alle vores kasser (OBS! Ugen starter søndag og slutter lørdag). Du kan op til 3 uger frem i tiden se, hvad ugens måltider består af i de enkelte kasser. Klik her og se uge-menuerne.
  Hvornår har jeg deadline for bestilling?
  Du kan bestille, ændre eller afbestille din kasse frem til 1-2 dage før din næste levering (afhængigt af din leveringsdag). Du kan se din deadline for ændringer, be- eller afbestilling her.
  Jeg har tilmeldt mig som kunde, men er i tvivl om mit abonnement
  Hvis du vil tjekke dit abonnement, kan du logge ind på ’Min side’. Under ’Redigér abonnement’ kan du se hvilke kasser eller ekstra varer du har bestilt.
  Kan jeg holde pause eller ændre i min levering?
  Du kan til enhver tid afmelde din kasse i en kortere eller længere periode f.eks. når du skal på sommerferie. Du har også mulighed for at tage kassen med dig på ferien. Vi leverer i det meste af Danmark – også i sommer landet!
  Kan jeg ændre i min bestilling?
  Ja! Du kan ændre i din bestilling helt frem til 1-2 dage før levering (afhængigt af din leveringsdag).
  Kan jeg tage min kasse med på ferie
  Ja du kan tage din kasse med dig på ferie. Vi leverer nemlig i det meste af Danmark. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kan oprette eller flytte et abonnement med på din ferieadresse. Du skal i stedet oprette enkeltløb af den kasse, som du gerne vil have med.

  Er din ferie længere end 4 uger? Hvis du gerne vil have din abonnementskasse med dig på ferie i en periode, der er længere en 4 uger så anbefaler vi, at du i stedet benytter en alternativ ferieadresse.
  Hvordan melder jeg ferie?
  Hvis du gerne vil holde pause i din levering så klik her og gå til -> Ferie og registrer din ferie.
  • Du skal angive din feries start- og slutdato. Begge dage er inklusive.
  • Hvis du ønsker at få leveret til din ferieadresse, skal du vælge ”Ja” under ”Tilføj ferieadresse”. Herefter skal du indtaste din ferieadresse. Vær opmærksom på at vi muligvis leverer en anden ugedag på ferieadressen.
  • Klik på "Opret ferie" (Vær opmærksom på, at du skal genbestille dine varer til ferieadressen).

  • Du vil modtage en kvitteringsmail, der bekræfter, at din ferie er registreret.

  EMBALLAGE, DER MANGLER EN VARE, HVOR ER MIN KASSE? - HVAD GØR JEG?

  Hvad gør jeg med den tomme kasse og anden emballage?
  Vi genbruger trækasserne så sæt gerne den tomme kasse ud ved næste levering, så tager chaufføren den med retur.

  Vi genbruger også flamingokasserne (dog ikke fiskekasserne). Stil flamingokasserne ud sammen med din trækasse, så tager vi den med retur. Flamingokassen skal være tømt for vand og mærkaten og den blå ’sugemåtte’ skal være fjernet (den kan vi desværre ikke genbruge). Flamingoen bliver herefter genbrugt til nye lignende produkter.
  OBS! Når du stopper som kunde afhenter vi ikke de seneste tomme kasser.
  Vognmanden har ikke taget mine tomme kasser med retur?
  I enkelte tilfælde har chaufføren ikke plads til din kasse. Prøv at stille den frem ved næste levering. Husk i øvrigt at stille de tomme kasser dér, hvor de nye leveres, og sørg for at kassen er tom. Du faktureres ikke for kasser, der ikke tages med retur.
  Der er en dårlig vare i min kasse – hvad gør jeg
  Du skal ikke betale for evt. dårlige varer. Oplever du en vare, som ikke lever op til kvaliteten så skriv til info@aarstiderne.com eller ring til Samtalerne på 70 26 00 66 med oplysninger om, hvilken vare der ikke er i orden. Herefter krediteres varen, så du ikke skal betale for den.
  Der mangler en vare i min kasse
  Hvis der mangler en vare i din kasse, skal du kontakte Samtalerne på telefon 70 26 00 66 eller skrive til os på info@aarstiderne.com med oplysninger om, hvilken vare der mangler. Du skal naturligvis ikke betale for manglende varer.
  Der er en anden vare i min kasse end den, der står på opskriften
  Det kan ind imellem være nødvendigt for os at lægge en anden vare i din kasse, end den vi havde planlagt. Når vi pakker din kasse, sorterer vi varerne i hånden. Hvis varen ikke er i orden, kasserer vi den.

  Hvis vi f.eks. er nødt til at kassere mange grapefrugter, betyder det at vi ikke har nok til de sidste kasser, vi skal pakke. Hvis leverandøren ikke har flere grapefrugter, ja så bliver vi nødt til at finde et alternativ - f.eks. appelsiner. Hvis vi lægger en erstatningsvare i din kasse, ligger der altid en seddel i kassen.
  Min kasse er ikke kommet – hvad gør jeg?
  Vi leverer frem til kl. 17.00. Er din kasse ikke kommet inden da, så ring til Samtalerne på 70 26 00 66. Vær opmærksom på at leveringstidspunktet kan variere fra uge til uge.
  Jeg har modtaget en forkert MåltidsKasse – hvad gør jeg?
  Hvis vi har leveret en forkert MåltidsKasse til dig skal du straks kontakte Samtalerne på 70 26 00 66. Det er vigtigt at du gør det hurtigst muligt efter du opdager fejlen. Lad den fejlleverede kasse/vare stå samme sted som leveret, så sørger vi for ombytning så vidt muligt.

  HVORDAN FUNGERER LEVERING?

  Varerne bringes til din dør
  Vores chauffører bringer varerne lige til din hoveddør. Du behøver ikke være hjemme for at modtage varerne. Søndag og mandag køres alle varer ud i tidsrummet 00.00-17.00, tirsdag, onsdag og torsdag i tidsrummet 02.00-17.00
  Hvilke dage kan jeg få leveret?
  Vi leverer på forskellige ugedage, alt efter hvilket postnummer du bor i. Klik her for at se hvilke dage vi leverer hos dig.
  Skal I have en nøgle til min husstand?
  Hvis du bor i en aflåst opgang, skal du huske at meddele det til os. Vi skal bruge en nøglekopi fra dig, inden vi kan påbegynde leveringerne. Hvis en nabo i din opgang får leveret varer fra os, har vi måske en nøgle i forvejen og så påbegynder vi leveringerne med det samme. Har vi ikke det, vil du pr. mail blive bedt om at indsende en nøgle – du finder adressen her. Husk at afkrydse feltet ’Aflåst opgang’, når du opretter dig som kunde.
  Koster det noget at få leveret?
  Leveringen er gratis, hvis du får leveret varer for mindst 170 kr. på én gang. Hvis du får leveret for mindre, koster det 30 kr. i leveringsgebyr.

  FRUGT, GRØNT OG EKSTRA VARER

  Har I også kolonialvarer, frugt, kød og vin?
  Ja! Vi har en masse andre varer, som varierer året rundt, f.eks. kød, kolonial, øl & vin, mejeri, frugt og brød og mel og søde sager. Du finder alle varerne her.

  HVOR KOMMER INGREDIENSERNE FRA?

  Avlere i Danmark og udlandet
  Aarstidernes varer kommer fra en række forskellige avlere og landbrug herhjemme og i udlandet. Vi har f.eks. et tæt samarbejde med en række spanske avlere, vi køber grønt og frugt fra Italien og Holland og så har vi fundet specialister i Danmark, der er særligt dygtige til at dyrke bestemte grøntsager eller frugter. For at skåne miljøet mest muligt er flytransport bandlyst, og vi sejler al oversøisk frugt som f.eks. bananer til landet.
  Her kan du læse nærmere om samarbejdet med de enkelte avlere og leverandører.
  Er alle varerne økologiske?
  Ja. Alle vores varer er økologiske – undtagen de fisk, som er fanget i den vilde natur.

  BRUG FOR MERE INFORMATION ELLER HJÆLP?

  Vores kundeservice ’Samtalerne’ sidder klar ved telefonen og tasterne til at hjælpe dig
  Vi sidder klar til at hjælpe dig på telefon 70 26 00 66. Vi træffes mandag fra kl. 09.00–18.00 og tirsdag-fredag, samt søndag kl. 09.00-17.00. Du kan også skrive til os på info@aarstiderne.com (vi svarer på alle henvendelser inden for to hverdage).
  Fortrydelsesret & reklamation
  Der er ikke fortrydelsesret ved aftaler om levering af fødevarer, drikkevarer eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, der leveres fysisk til dit hjem, bopæl eller arbejdsplads, som et led i vores regelmæssige vareudbringning. Varer på www.aarstiderne.com, der ikke er til husholdningens løbende forbrug, er omfattet af de generelle regler for fortrydelsesret. Du har derfor fortrydelsesret ved køb af kogebøger, tekstiler og køkkentøj. Læs mere om fortrydelsesret og reklamation her.
  Forretningsbetingelser
  Du kan læse vores forretningsbetingelser her.
  Idékassen