Butikken er lukket mellem kl. 02 og 04

Krogerup Avlsgaard

Gårdbutik og Kundeservice

I Humlebæk, 10 km syd for Helsingør, ligger det økologiske landbrug Krogerup Avlsgaard. Gården ejes af Miljø- og Energiministeriet og er forpagtet af Aarstiderne og vores administrerende direktør Annette Hartvig Larsen. Gården er nabo til den historiske Krogerup Højskole og kun et stenkast borte ved Øresunds kyst ligger kunstmuseet Louisiana.

Landskabet omkring Krogerup er ganske unikt og er ved at blive fredet som en del af den såkaldte Kellerisfredning. Området er et attraktivt udflugtsmål, og skulle du lægge vejen forbi, er du altid velkommen på Krogerup Avlsgaard og i vores gårdbutik.

Vi holder desuden en stribe markeder, landkøkkener, mark-vandringer og andre arrangementer, hvor du har mulighed for at besøge gården og møde os. Læs mere her.

Middage og samtaler

35 af Aarstidernes 120 ansatte holder i dag til på Krogerup Avlsgaard. Her arbejder Aarstidernes kundeservice Samtalerne, marketing og kommunikation samt en del af administrationen.

I køkkenet på Krogerup Avlsgaard udvikler Aarstidernes kokke opskrifter og laver god økologisk mad til de mange forskellige arrangementer, som gården lægger lokaler til.

Aktivt landbrug

Krogerup Avlsgaard råder i dag over 80 ha agerjord, som vi driver med korn, græs, æbler, grøntsager og skolehaver. Vi dyrker mange spændende grøntsager til Gårdbutikken og køkkengryderne. 

Vi laver en del forsøg med gamle grøntsagsarter (læs mere om projektet Fortidens frø - Fremtidens mad her) og kompostaktiviteter. Du kan altid slå et smut ind i marken og se med, når du går en tur på gårdens arealer.

Haver til Maver

En del af jorden omkring gården er desuden afsat til projektet Haver til Maver. Her får skoleklasser deres eget stykke jord, hvor eleverne dyrker - og høster - deres egne afgrøder. Undervejs lærer børnene også at lave mad. Ved at kombinere naturoplevelser med praktisk gastronomi får børnene en forståelse for madens vej fra jord til bord.

Besøgsgård for småskalakomposteringsmetoder

I 2013 fik vi en kompostmaskine og gik i gang med at etablere en lang række kompostaktiviteter på gården.

Kompost er et kodeord for genanvendelse af vores organiske affald og en helt nødvendig disciplin, når vi taler økologisk tænkning. Der er kompost i alle størrelser lige fra den lille lejlighedskompostspand til den store traktordrevne til erhvervsgartnerierne. 

Læs mere om komposteringsarbejdet her (pdf 1,4 MB)
Eller se billedserien om de forskellige metoder her (pdf 5,1 MB)

Idékassen