Butikken er lukket mellem kl. 02 og 04

Hokkaido

- Til morskab og maver!

De smukke orange eller grønne græskar er så dekorative, at det kan være svært at give dem kniven. Men hokkaido er det perfekte spisegræskar, når den er færdig med at pryde din altan eller vindueskarm. For slet ikke at tale om den glade velkomst, en fræk græskarmand giver besøgende ved din hoveddør.

I køkkenet

Med sit faste orangegule kød og sin milde smag gør hokkaido sig godt i ovnen og i supper. Det er hurtig mad, som bliver glad for et skud krydderi med smæk på. Græskarsuppe er en formidabel spise, som oven i købet er så let at lave, at børnene kan selv. Er du i det søde hjørne, så prøv en klassisk græskartærte. 

I maven

Græskar indeholder en stor mængde vand og kun få kalorier. Er desuden fulde af betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre – en mættende spise i den kolde tid, hvor vi har brug for ekstra energi.

På marken

Hokkaido har sit sjove navn efter den japanske ø Hokkaido, hvor den har været dyrket i mange år. Hokkaido er livsglade grøntsager, som sender deres rødder to meter ned i jorden for at hente næringsstoffer og vand. 

Opbevaring

Hokkaido kan holde sig i ugevis, blot den er ubeskadiget og ligger tørt. Ved stuetemperatur er holdbarheden 2-4 uger og på køl helt op til 2 måneder. 

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Hokkaido
Idékassen