Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Spar 10% og få fri fragt. Bliv medlem af Aarstiderne Plus.

Calçot-løg

3 stk.

Flotte og sødmefulde aflange løg fra Catalonien

14 kr.
Medlemspris 12,60 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Calçot-løg

Om varen

Økologiske calçots fra Spanien, 3 stk., 240-360 g i alt.

Calçot-løget ligner lidt en krydsning mellem et forårsløg og en porre. Den får sin hvide stamme fra jorden, der bliver skubbet op omkring løgskuddet, når det vokser sig stort på marken. Det er også derfor, at calçots ofte har mere jord på sig, end vi er vant til fra fx en porre.

Vi får vores calçots fra Jordi Valls økologiske farm i Catalonien, Spanien. På disse kanter grilles calçots traditionelt over et bål lavet af druekvas og -stilke. De hele calçots (med jord på!) anbringes på den varme grill og tages først af, når de er forkullede. Bagefter pakkes de i aviser, så de forbliver varme og sprøde.

Når de grillede calçots skal spises, trækkes det forkullede ydre forsigtigt af. Indeni venter der en himmelsk mundfuld... Saftig, aromatisk, sødmefuld calçotmarv.

Anvendelse

Calçots er bedst tjent med at blive tilberedt ved høj varme. Skær den øverste top af, hvis den er lidt gul, skær evt. rødder af, og træk det yderste lag af den hvide løgdel – så er de klar til en tur på grillen eller på en brandvarm pande.

I Catalonien fejrer man hvert år høsten af calçots til festivalen Calçotada, hvor folk mødes på gader og stræder og spiser grillede calçots skyllet ned med rå mængder rødvin.

Prøv at dyppe de varme, møre og farvede calçots i romescosauce som i Catalonien – en skøn dip lavet på bagte peberfrugter og tomater og ristede mandler og hasselnødder vendt med hvidløg, olivenolie, lidt citronskal og persille.

Opbevaring

Opbevares i grøntskuffen i køleskabet.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-