Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Tag os med på ferie! Vi leverer til det meste af landet - også i sommerhusområder. Benyt alternativ leveringsadresse på din profil.

Jordskokker

700 g

Små og sprøde jordskokker fra Danmark

20 kr.
Medlemspris 18 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Jordskokker

Om varen

Økologiske jordskokker fra Danmark, 700 g.

Jordskokker er en fantastisk spise med dejlig smag og masser af mineraler og vitaminer. Er du træt af kartofler, så skift dem ud med jordskokker.

Knoldene indeholder ikke stivelse, men stoffet inulin, som er opbygget af fructose-enheder. Madteknisk betyder det, at jordskokken ikke besidder kartoflens evne til at binde væske og danne en homogen puré, den skiller lettere. Kog derfor et par kartofler med til fx en puré eller suppe.

Anvendelse

Skur jordskokkerne grundigt fri for jord, men lad skrællen blive på, den smager godt.

Rå jordskokker er friske og knasende sprøde, med en sød og nøddeagtig smag. Skær dem i papirstynde skiver og bland i en salat med æbler og nødder. Tilberedte jordskokker er bløde og milde med en sød og jordagtig smag. De kan fremtrylle de blødeste, cremede supper og puréer.

Der skal krydres godt, for at hamle op med sødmen fra inulin. Tilføj gerne noget syrligt som citronsaft, eddike eller æbler, med noget bittert som krydderurter, peber eller måske øl, eller med fedme i form af fx fløde, der afrunder og harmonerer delikat med den jordagtige smag.

Opbevaring

Jordskokker skal helst spises de første dage efter, at de er gravet op. Så kan man nemlig nøjes med at skrubbe dem i stedet for at skrælle. Ellers bør de opbevares som kartofler – koldt og tørt, fx en kasse i kælderen.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-