Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Spar 10% og få fri fragt. Bliv medlem af Aarstiderne Plus.

Puntarelle

Min. 400 g

Luksuriøs bitter bladgrøntsag fra det sydlige Italien

30 kr.
Medlemspris 27 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Puntarelle

Om varen

Økologisk puntarelle fra Italien, 1 stk., 400-600 g.

Puntarelle er en salat med mælkebøtteformede blade, som især dyrkes i kystområderne ved Lazio. Den pryder menukortene på de romerske restauranter som en af de allerdyreste retter.

Vores puntarelle kommer fra det solrige Apulien, Italiens støvlehæl, og kvaliteten er bestemt på niveau med det bedste af det bedste, støvlelandet har at byde på.

Puntarellen er lidt mere kompakt end storebroren Catalognaen, og så har den et sprødt og hvidt "hjerte" i midten af alle stænglerne. Både de grønne blade og de hvide stængler kan spises.

Anvendelse

Prøv at brække et af de rå blade af, og tag en bid. I rå form er det en bitter oplevelse. Men med den rigtige tilberedning kan du hurtigt lokke de gode smagsnuancer af asparges og kapers frem i den bitre salat.

Vær ikke bange for det bitre. Det er en af de fem grundsmage, der bringer dit køkken i smagsmæssig balance sammen med det sure, det søde, det salte og umami.

Puntarellens aflange blade har rigtig godt af at komme en tur i gryden. Læg dem evt. i koldt vand et par timer først for at trække lidt af bitterheden ud af bladene. Både blade og stængler kan spises.

Prøv at blanchere puntarellaen i let saltet vand, mens du sauterer hvidløg og lidt fennikelfrø. Vend det hele sammen med en hjemmelavet citrondressing og lad det trække. Vupti, så er der forret, eller antipasto, som de ville sige i støvlelandet. En lille ret før pastaen.

Opbevaring

Bør opbevares i køleskabets grøntsagsskuffe, hvor den vil kunne holde sig ca. en uge.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-