Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Granatæble – Mollar de Elche

1 stk.

Sødmefuldt og super saftigt granatæble

18 kr.
Medlemspris 16,20 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Granatæble – Mollar de Elche

Om varen

Biodynamisk 'Mollar de Elche'-granatæble fra Spanien, 1 stk.

Der er noget 'Tusind og en Nats eventyr' over granatæblet. Bag den uspiselige skal gemmer frugtkødet sig, forklædt som røde ædelstene. Granatæblet har altid været forbundet med stor sanselighed og frugtbarhed og optræder i både Bibelen, Koranen og mange arabiske eventyr.

Granatæblet har sæson fra efteråret og henover vinteren, hvor vi både bruger frugten som køn dekoration og som skøn spise. 

Sorten her har ikke den prangende rubinrøde farve, man måske normalt forbinder med granatæbler. Til gengæld er den meget sødere i smagen, end den lidt mere fotogene 'Wonderful'.

Anvendelse

Det er lettest at få kernerne ud, hvis du først ruller granatæblet mellem køkkenbordet og din håndflade, mens du presser det let ned mod køkkenbordet. Det løsner kernerne fra den hvide hinde, og gør det lettere at få kernerne ud. Flæk dernæst granatæblet med en kniv.

De smukke kerner er perfekte at spise alene eller i en dessert. Frugtkødet smager sødt og lidt syrligt og er meget saftigt.

Drys kernerne over dine salater eller pynt din morgenyoghurt. Brug dem i frugtsalater, eller lav en pink sorbet med saften. Saften kan også koges ind til en skøn sirup til is.

Opbevaring

Granatæblet kan sagtens opbevares i en skål på køkkenbordet, men skal de holde ekstra længe, så kom dem i køleskabet. Her kan de holde sig friske i et par uger.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-