Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Kakifrugter

Her & nu
3 stk.

Biodynamiske 'persimon'-kakifrugter fra Valencia

28 kr.
Medlemspris 25,20 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Kakifrugter

Om varen

Biodynamiske kakifrugter fra Spanien, 3 stk., min. 400 g i alt.

Den spanske kakifrugt, eller 'persimon' som den også kendes, er en særlig afart af kakifrugt, som er spiseklar fra midten af oktober.

Frugten har et fast frugtkød som er helt fri for sten eller kerner. Smagen er sød, aromatisk og eksotisk.

Vi får vores kakifrugter fra avler Genaro Martí, som holder til i Valencia, hvor man spiser kakifrugter med stor lyst efteråret igennem. Helt specifikt dyrker Genaro sorten 'Rojo Brillante', der kendetegnes ved at den bliver smukt rødlig i farven, som den modner.

Anvendelse

Kakifrugt er bedst, når den er helt frisk og lysorange i farven, og den kan spises med det samme. Efter sigende ynder valencianerne at spise kaki med skræl – vi anbefaler dog, at du skræller den først.

Skulle dine kakifrugter stå nogle dage og blive røde og bløde, kan du også fint spise dem sådan. Moden kakifrugt er fremragende i salater og som sidemand til fjerkræ, lam eller svinekød.

I middelhavslandene spises kakifrugt ofte som dessert. Del frugten i to halve, læg dem på en tallerken og spis med ske – det er det rene guf for slikmunde.

Opbevaring

Frugten vil kunne holde sig 2-4 dage på køkkenbordet, men vil hurtigt begynde at modne – overmoden kakifrugt kan kendes på, at den bliver mørkerød i farven.

I køleskabet kan den holde et par uger.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-