Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Manchego

Min. 900 g

Manchego fra spanske Finca Fuentillezjos

289 kr.
Medlemspris 260,10 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Manchego

Om varen

Økologisk Manchego-ost fra La Mancha-regionen i Spanien, min. 900 g.

Navnet Manchego har osten fra de får, der leverer mælken – manchega-racen. Det er kun indenfor La Mancha-regionen og med netop disse får, der må fremstilles Manchego-oste. Det er med til at opretholde den bedste kvalitet, hvad angår råvarer, fremstilling og i sidste ende smag.

Der er strenge krav til fremstilling af en Manchego-ost. Osten skal lagre i mindst 60 dage og højst to år, og desuden i en bestemt form og i et pres. Lagringen og sammenpresningen giver osten en unik smag og konsistens.

Den er fast og har smøragtig tekstur med en karakteristisk og veludviklet, men alligevel cremet og mild smag. Fuentillezjos' manchego lagrer ikke meget længere end de 60 dage og er således en ganske ung ost.

Anvendelse

En perfekt ost til tapas eller som dessert på en ostetallerken. Den kan også bare nydes som den er på en skive godt surdejsbrød. Smagen er fyldig, men stadig mild, så børnene også kan være med.

Om vores leverandør

Den spanske familie på ejendommen, La Finca Fuentillezjos, har haft manchega-får i fyrre år. Pga. kravene om at blive i samme region har traditionen med manchega-fårene udviklet sig til, at man avler videre på den samme besætning, så de tilpasser sig de forskellige områder i regionen.

Vores leverandør har efterhånden fået en god, modstandsdygtig flok får, der uden problemer kan klare klimaet med de varme somre og kolde vintre netop der, hvor deres gård er placeret.

Denne tilgang er med til at opretholde biodiversiteten i områdets natur og respekten for små variationer i manchega-fårebestandene.

Opbevaring og holdbarhed

Osten er levende, og holder sig bedst, hvis du pakker den ind i et stykke klæde eller tyk køkkenrulle. Den skal kunne ånde, og bruger du den ikke i nogle dage, kan du "strø" nogle dråber vand over klædet, så osten beholder sin fugtighed.

Du kan også vælge at pakke den ind i madkassepapir/bagepapir og komme den i en ostekasse.

På en Manchego-ost kan der med tiden opstå lidt mug udvendigt på osten. Det er helt almindeligt, kan tørres væk med en klud, og går ikke ud over ostens kvalitet. 

Bemærk, at den holdbarhed der er angivet ud for varen herunder er vejledende.

Indhold

Indhold

Henter...
-