ÆrteblomstHonning

Udsolgt

1 kg. honning sart og flydende a la akacien. Fra det italienske kooperativ Pungiglione.

DKK159 

1 kg. Sulla - Ærteblomsthonning. Kold-slynget.

Ærteblomsthonning

(Italiensk: Sulla – Spansk: Esparceta – Fransk: Sainfoin d’Espagne)

Der findes ikke noget dansk ord for Sulla. Vi har derfor valgt ordet ærteblomst, fordi planten og blomsten ser ud som den ærteblomst vi kender i Danmark. Dog er sullaen kun rød – knaldrød.

Ærteblomsthonningen minder om akacien med sin blide gullige farve og er også en allround køkkentjener. Smagen er sart og honningen er flydende. Ny i Danmark, en ganefrister, der gerne vil integreres. Tag godt imod.

Kooperativet Pungiglione - økologisk DOP-honning fra Il Pungiglione

Honningen er høstet i det nordøstligste Toscana i Appeninerne i grænseområdet Lunigiana mellem de tre regioner, Lombardiet, Piemonte og Ligurerkysten – og produceret i kooperativet ” Il Pungiglione”. Det er en hel lille landsby oprettet som et led i Pave Johannes d. 23.`s sociale hjælpeprogram for familier, enkeltpersoner – herunder forældreløse børn – for mennesker, der ønsker at blive integreret i samfundet, men ikke magter det af psykiske eller fysiske grunde. Hele honningproduktionen hviler på disse menneskers skuldre med deres leder Beppe i spidsen. Honningeriet har 1000 stader spredt på bjergsiderne systematisk blandt steds-identificerbare kulturer (heraf DOP: stedbestemte afgrøder: "Denominazione di Origine Protetta", svarer til klassifikationen DOC for vine).

Italienerne kalder honning fra samme blomsterkultur: Monokulturer, fordi der fra staderne udelukkende er ÉN blomsterkultur fx lyng i en afstand fra staderne, der mindst overstiger biernes maksimale flyvekapacitet på ca. 3500 meter frem og tilbage. Derfor opnås den maksimale % af èn bestemt pollen – et sted mellem 90 og 100%: Der sniger sig altid en lille viol eller en valmue ind - det er jo naturen! Og bierne har ikke læst på universitetet og kender ikke ordet monofloral – de suger dèr, hvor der er nektar.

Organisationen er model for FN og EU’s sociale hjælpeprogrammer. Il Pungiglione anerkendes og støttes – udover af sin egen produktion af honning – af omkringliggende kommuner i Toscana, Regionen, Beskæftigelses, Justits- og Indenrigsministeriet i Italien. Af Carabinierierne, fængselsvæsenet i Toscana, Caritas Italien og en stribe af de betydeligste banker i Italien og altså af FN og EU.

Honning er et rent naturprodukt

Der findes 160 forskellige mineraler, vitaminer og mange andre naturlige stoffer i honning. Bl.a. er honning bakteriedræbende.

Honning bør ikke gives til børn under 1 år.

Opbevares bedst ved stuetemperatur.

Idékassen