Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

× Bliv medlem og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

Nye udenlandske kartofler

1 kg

Fine nye kartofler, fragtet med skib fra Egypten

30 kr.
Medlemspris 27 kr.
Beskrivelse
Nye udenlandske kartofler

Om varen

Nye økologiske kartofler fra Egypten, 1 kg.

Det kan måske virke mærkeligt, at høste nye kartofler i "verdens største sandkasse". Men, selvom sand, sol og ufrugtbar jord præger området, er vores egyptiske kollegaer godt i gang med at gøre ørkenen frugtbar igen.

De laver kompost, som de gøder jorden med i rigelige mængder, og med tiden gør dette jorden dyrkbar. Det vand, som de pumper op fra undergrunden, forsyner kartoflerne og de andre grønsager.

Når de økologiske kartofler i Sahara bliver høstet, bliver de straks fragtet til den nærmeste havn i Egypten og sejlet til Hamborg. Transport over vand er meget mere bæredygtigt end vejtransport – faktisk er CO2-udslippet fra sejlturen til Hamborg mindre belastende end det sidste stykke i bil fra havnen til Danmark.

Anvendelse

De friskopgravede ørken-kartofler bør behandles, som man ville de danske, med respekt og masser af kærlighed. 

Skrub kartoflerne let i koldt vand, og kog dem i velsaltet vand ved sagte varme – og ikke for længe! Tilsæt evt. en kvist dild eller løvstikke til kogevandet, det giver en god smag.

Opbevaring

Kartofler skal opbevares tørt, mørkt og køligt, men ikke for koldt. Hvis kartofler udsættes for meget lys, vil de få grønne pletter.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-