Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

MikrogrøntKassen

4 bakker a 100 g

Dekorative, aromatiske små skud til dine retter

59 kr.
Medlemspris 53,10 kr.
Beskrivelse
MikrogrøntKassen

Om varen

Kasse med 4 bakker økologisk mikrogrønt fra Holland, 400 g i alt.

Mikrogrønt er friske spirer af frø fra urter og grøntsager, der på deres tidlige stadie har en intensitet i farve, smag og aroma ulig nogen andre krydderurter.

De fine blade kaldes også for 'cress' – eller karse – og dyrkes meget lig den almindelige havekarse, vi kender fra vindueskarmen. Spirerne vokser i cellulose i drivhuse, der i de kolde måneder opvarmes af genanvendt solvarme fra et underjordisk varmeopbevaringssystem.

Mikrogrønt blev oprindeligt udbredt som del af den amerikanske 'California cuisine' bølge i 80'erne, hvor sundhed og bæredygtighed var i fokus. Siden bredte trenden med at dekorere sine retter med friske skud sig til resten af kokkeverden.

Nu kan du eksperimentere derhjemme med at anrette med et galleri af grønne smage, dufte og farver – alle 100 % økologisk, naturligvis.

Kassen indeholder:

  • Rucola cress: Skarp som rucola med en markant smag af nødder.
  • Broccoli cress: Mild og velbalanceret med en let græsset smag af rå broccoli.
  • Mustard cress: Spicy med et pebret bid, nærmest som wasabi eller peberrod i bladform.
  • Purpur cress: Grønne blade med fine lilla stængler. Frisk og mild med en smag af rå spidskål.

Bakkerne er lavet af pap og er genanvendelige.

Anvendelse

Mikrogrønt kan forvandle selv almindelig hverdagsmad til ren gourmet. Udnyt at du har at gøre med levende planter, og høst først de friske blade, lige når du skal bruge dem.

Brug rucolabladene til at toppe cremede pastaretter eller til at afslutte en stor skål læskende tomatsalat med ristede kerner, citronskal og friskhøvlet parmesan.

Broccoli- og sennepsbladene er lige til højrebenet og frokostbordet, henover den hjemmelavede æggesalat med syltede drueagurker, kapers og hytteost eller pebermakrellen med røræg og grovkornet sennep.

De skarpe sennepsblade kan også komme henover et spejlæg på stegt rugbrød med kål og sprød romainesalat i sennepsvinaigrette, eller serveres til anretninger med rå fisk.

Purpurkarsen er vores kokkes favorit, da den giver en snert af brøndkarse, men vældig feminin i sit udtryk. Nyd den fx rullet i rispapir med mango, avocado, letsaltet agurk og spidskål, med en aromatisk dipping med tamari, ristet sesam, chili og limesaft til.

Opbevaring

Bakkerne kan med fordel opbevares på køl, hvor de vil holde min. en uge. Ellers kan de fint opbevares i vindueskarmen, hvor de med den rette pleje vil kunne spire videre.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-