Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

Flade Helda-bønner

500 g

Grønne snitbønner fra Andalusien fulde af smag, saft og kraft

39 kr.
Medlemspris 35,10 kr.
Beskrivelse
Flade Helda-bønner

Om varen

Økologiske flade Helda-bønner fra Spanien, 500 g.

Helda-bønnen er den stolteste bønne i hele Spanien, hvor den er en af de mest spiste bønner overhovedet.

Vores Helda-bønner dyrkes i Andalusien, tæt på sydkysten, af fire avlere Sergio, Pedro, María, og Fermín, der hver især høster bønnerne spredt hen over sæsonen.

Helda-bønnen kan blive op til 25 cm lang. Den betegnes som en "trådløs" bønne, eller sagt på en anden måde, er den ikke træet og trævlet at spise, som andre bønner kan være. Tilberedes Helda-bønner rigtigt, er der altså tale om en delikatesse af de større.

Anvendelse

Bønnerne spises hele i bælg. Husk, at bønner aldrig må spises rå, fordi de indeholder lektiner. Lektinerne nedbrydes dog nemt ved dampning eller blanchering. Giv dem ca. 5 minutter, så bevarer de deres farve og bid.

En stærk sommerfavorit er friskdampede bønner, der vendes med en dressing med olivenolie, citronsaft, citronskal og finthakkede skalotteløg, mens de er varme, så de rigtig absorberer smagen af den skønne vinaigrette. Drys med en hulens masse friske urter, riv lidt parmesan eller anden tør ost henover, og server straks med frisk gedeost og grillet surdejsbrød.

Bønnerne kan også snittes fint på skrå, blancheres og vendes med frisk koriander, limesaft, rød chili og ristede jordnødder. Nyd de snittede bønner til et stykke stegt torsk med sprødstegte sommergrøntsager til.

Opbevaring

Bønnerne opbevares bedst i grøntsagsskuffen i køleskabet, evt. i en forseglet beholder, hvor de vil holde sig friske min. et par dage.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-