Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Gul fersken

Her & nu
1 stk., min. 180 g

Stor, sød og kødfuld luksusfersken fra det nordlige Spanien

15 kr.
Medlemspris 13,50 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Gul fersken

Om varen

Økologisk gul fersken fra Spanien, 1 stk., 180-250 g.

Stor, saftig, sød og i sin helt egen liga – sådan beskriver vores frugtindkøber Flemming denne spanske gule fersken, som vi som noget helt særligt sælger stykvis.

For år tilbage dyrkede man en masse gule ferskner i Spanien, da de simpelthen bare smager godt! Men, efterhånden som der kom nye og mere holdbare ferskensorter på markedet, er de gule efterhånden svære at finde.

Vores gule ferskner dyrkes af Javier og sønnen Nicolas nær Zaragoza i det nordlige Spanien. Javier pakker hver individuelle fersken ind i en pose, mens de hænger på træerne, for at beskytte dem mod sol og insekter. De gule ferskner er nemlig meget søde, og insekterne elsker dem!

Således beskyttet mod vind og vejr, vokser de sig de sidste par numre større inden høst. Resultatet er et pragteksemplar af en fersken, som er et 'must' for alle stenfrugtelskere.

Anvendelse

Selvom det er fristende bare at samle ferskenen op, og sætte tænderne i, så er der mere end rigeligt frugt til at dele. Skær elegante både af frugten og anret på en tallerken, eller ovenpå et par skåle med yoghurt til morgenmaden.

Den søde og farverige frugt kan også bruges i desserter, eller som en kilde til sødme og syre i salte retter.

En moden fersken kan stjæle opmærksomheden i enhver ret – fx består den klassiske 'Peach Melba'-dessert blot af pocheret fersken serveret med vaniljeis og hindbærsauce.

Opbevaring

Ferskner bedst, når de er helt friske. Ellers kan de med fordel opbevares på køl, hvor de vil holde sig et par dage.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-