Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Grønne Satsuma-mandariner

Her & nu
500 g

Saftige og uimodståelige biodynamiske mandariner fra Sicilien

25 kr.
Medlemspris 22,50 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Grønne Satsuma-mandariner

Om varen

Biodynamiske grønne Satsuma-mandariner fra Italien, ca. 4 stk., 500 g i alt.

Sæsonens første europæiske citrusfrugt er den prægtige grønne Satsuma-mandarin, som vi får fra vores ven Paolo på Sicilien.

Stik mod hvad man måske skulle tro, spises denne mandarin mens skindet er grønt! Når først den skifter farve til gul, er den allerede overmoden.

Bag den tynde grønne skræl gemmer sig det fineste gyldne orange frugtkød. Det er en usædvanligt saftig citrusfrugt med en umiskendelig aroma og en uimodståelig smag.

Sæsonen er kort, så det er bare med at nyde dem, mens de er her!

Anvendelse

Satsumaen er ikke så sød som de clementiner, vi spiser i december, men det er en dejlig start, da den har en let syrlig smag med toner af yuzu og bergamotte. 

Nyd den som den er, eller fileter den og brug den fx i en lun broccolisalat med ristet sesam. Brug endelig fintrevet satsumaskal i dressinger, desserter, kager m.v. Du kan også bruge saften i madlavning, hvor du ellers ville bruge citronsaft.

Opbevaring

Holder sig bedst ved opbevaring på køkkenbordet. Undgå dog direkte sollys. Mandarinen kan godt begynde at skifte farve, hvis man opbevarer den på køkkenbordet et stykke tid. Det betyder intet for smagen, men den er ”sjovest”, når den er helt grøn.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-