Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

× Bliv medlem og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 
Forside Kundeservice Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser

Gældende betingelser når du handler med Aarstiderne

Forretningsbetingelser

Følgende forretningsbetingelser er gældende for kunder hos Aarstiderne A/S, CVR-nr. 12542976. Forretningsbetingelserne er senest revideret den 23. februar 2022.

Bemærk, at forretningsbetingelserne for erhvervskunder på enkelte punkter adskiller sig fra de generelle forretningsbetingelser. Disse undtagelser er beskrevet til sidst i forretningsbetingelserne under overskriften "Erhvervskunder".

Om at handle med Aarstiderne

Du kan handle på disse måder:

 • Bestille via vores app
 • Bestille via hjemmesiden
 • Sende en e-mail til hej@aarstiderne.com
 • Ringe på telefon 7026 0066

Sortimentet består både af varer til enkeltkøb og af varer, som kan sættes i abonnement. Når en vare lægges i kurven på vores hjemmeside, fremgår det, om den pågældende vare kan vælges til et fast leverings-interval (dvs. sættes i abonnement), eller om den kun er tilgængelig som enkeltkøb. Priser på hjemmesiden er inklusive moms, afgifter, told m.m., medmindre produkterne er til erhvervskunder.

Kontrakten opbevares af Aarstiderne, og du kan efter ønske rekvirere en kopi af den. Aftaler med Aarstiderne A/S indgås på dansk.

Medlemskab og medlemsfordele

Nedenstående fordele og betingelser er gældende, når du handler hos Aarstiderne på www.aarstiderne.com. Her kan du vælge at tegne medlemskab, eller du kan handle uden medlemskab.

Som medlem hos Aarstiderne opnår du følgende fordele:

 • 10% rabat på alle varekøb
  Medlemskab udløser 10% rabat på alle varer – både på måltidskasser og øvrige varer. Dette gælder uanset, om en vare er købt på abonnement eller som enkeltkøb.
 • Gratis pakning af dine varer
  Som medlem betaler du ikke for at få pakket varer fra købmanden. Uden medlemskabet betaler du en pakkepris på op til 39 kr. pr. ordre. 

Pris og betaling for medlemskab

Medlemskab hos Aarstiderne koster 599 kr. årligt. Beløbet betales for det første år ved oprettelse af medlemskabet og betales herefter forud én gang årligt.

Opsigelse kan ske med 30 dages varsel til udløbet af den efterfølgende måned. Opsigelse kan dog tidligst ske til udløb 6 måneder efter tegning af medlemskab. Ønsker du at opsige dit medlemskab hos Aarstiderne, skal dette ske via e-mail til hej@aarstiderne.com. Refusion af resterende medlemskabsgebyr vil ske senest 14 dage efter udløb af opsigelsesperioden til den tilknyttede betalingsmetode.

Bestilling, afbestilling, ferie eller ændring af bestillinger

Bestilling af varer, valg af leveringsinterval (hvor ofte du ønsker den enkelte vare leveret), samt ændringer i bestillinger eller leveringsinterval, kan foretages ved at logge ind på Din Side på vores hjemmeside eller ved at kontakte os på telefon eller e-mail. Din bestilling er bindende for dig, når du har bekræftet købet og modtaget en e-mail om ”Dine kommende leveringer fra Aarstiderne”, og når deadline for sidste bestilling eller ændringer i eksisterende bestillinger er overskredet.

På Din Side og på din ordrebekræftelse kan du altid se, hvornår der er deadline for at redigere eller afbestille en bestemt ordre.

Deadlines kan variere periodisk, fx ifm. højtider og helligdage, og vil i så fald altid oplyses på Din Side, på vores hjemmeside, samt blive varslet via e-mail. Deadlines for erhvervskunder står til sidst i forretningsbetingelserne under "Erhvervskunder".

Dine mulige leveringsdagene afhænger af, hvor du bor, og hvordan vores vognmænds ruter bliver tilrettelagt. Det vil tydeligt fremgå på Din Side , hvilke leveringsdage du kan vælge.

Opsigelse af evt. abonnement

Har du valgt et fast leveringsinterval for en given vare (dvs. sat varen i abonnement), fortsætter abonnementet til vi modtager din opsigelse. Du opsiger dit abonnement via vores app eller hjemmeside, eller ved at kontakte os på mail eller telefon. Du modtager herefter en bekræftelse af din opsigelse på mail. Hvis du skriver til os på mail, får du bekræftelsen i løbet af højest tre dage.

Betaling

Du kan betale på to forskellige måder:

 • Kortbetaling via fx dankort
  Vi trækker penge på dit betalingskort hver onsdag, for den seneste uges leverancer og sender dig en opgørelse via mail. Det forløber helt automatisk, og du er fri for at betale gebyr, hver gang du skal betale for din leverance. Du tilmelder dig kortbetaling på aarstiderne.com. Aarstiderne kan først trække penge på kortet, når varerne er sendt af sted til dig.
 • Betalingsservice 
  Du betaler for dine varer en gang om måneden via Betalingsservice, og du får din opgørelse på den månedlige betalingsoversigt fra Betalingsservice. Vælger du denne betalingsform, bliver du opkrævet et depositum på 500 kr. Depositummet tilbagebetales, når du afmelder dit abonnement. Vær opmærksom på, at der kan gå 2-3 hverdage, før din tilmelding til Betalingsservice er registreret.

Når du opretter dig som ny kunde, kan du kun vælge at betale med betalingskort. Hvis du vil betale via Betalingsservice kan du vælge det, efter du har oprettet dig som kunde.

Kunder, der inden den 1. december 2009 er tilmeldt betaling via månedsbetaling, kan fortsætte med denne ordning. De betaler 25 kr. i gebyr pr. opgørelse.

Ved køb for over 1.000 kr. kan beløbet opkræves forud.

Manglende betaling

Hvis vi ikke modtager rettidig betaling for leverede varer, sender vi 1. rykker med et gebyr på 50 kr. Samtidig stopper vi levering. Hvis vi fortsat ikke modtager betaling, sender vi 2. rykker og et gebyr på 100 kr. Ved fortsat udeblevet betaling, modtager du 3. rykker med endnu et gebyr på 100 kr. Bliver beløbet stadig ikke betalt i sidste instans vil kravet blive overdraget til inkasso, hvilket vil medføre yderligere omkostninger.

Levering og emballage

Varer købt hos Aarstiderne leveres i genanvendelige trækasser og flamingokasser. Vi stiller kasserne ved din hoveddør, medmindre andet er oplyst ifm. bestillingen. Levering sker i tidsrummet kl. 00:00-17:00 søndag til onsdag, og fredag fra kl. 08:00-16:00 i hele landet. Vi genbruger så meget vi kan, og vi beder dig derfor stille de tomme kasser ud til vognmanden. Husk at tage nyhedsbrevet og plastposen op af trækassen først. Vi genbruger også flamingokasserne. Flamingokassen skal være tømt for vand (vi tager heller ikke den blå 'sugemåtte' med retur), og mærkaten skal være fjernet.

Minimumskøb, trindelt pakkeomkostning og levering

Du skal handle købmandsvarer for minimum 150 kr. pr. ordre. Måltidskasser regnes ikke med som varer, men som et separat køb. Til gengæld er levering altid gratis på aarstiderne.com

De varer, du køber udover måltidskasser, bliver pakket sammen i kasser specifikt til dig, og for dette betaler du en pakkepris. Pakkeprisen afhænger af købets størrelse: 

Købsstørrelse (købmandsvarer)

Pakkepris

150-249 kr.

39 kr.

250-399 kr.

19 kr.

Fra 400 kr.

0 kr.

Bemærk dog, at pakning altid er gratis som betalende medlem.

Emballagegebyr

Du betaler 40 kr. til Aarstidernes emballagesystem, når du modtager din første levering. Vi har valgt at genbruge både træ- og flamingokasserne og har derfor et system, hvor vi indsamler, reparerer og rengør kasserne i videst muligt omfang. Dette beløb refunderes ikke.

Emballage med pant

Vores chauffører kan ikke tage pant med retur, når de afleverer varer hos dig. Hvis du har emballage med pant på, kan du aflevere den i vores gårdbutik på Krogerup Avlsgaard, eller hvor du normalt afleverer pant.

Erstatningsvarer

Det kan ind imellem være nødvendigt for os at lægge en anden vare i din kasse end den, vi havde planlagt. Det kan være grundet kvalitet eller at vi ikke har fået indkøbt det rigtige antal. Hvis vi lægger en erstatningsvare i din kasse, ligger vi altid en forklarende seddel med.

Hvis du bor i aflåst opgang

Hvis du bor i en aflåst opgang, skal vi bruge en nøgle til opgangen, så vi kan komme ind og levere ved din dør. Uden en nøgle kan vi ikke tilbyde levering.

Dørkode

Er der en kode til opgangen, kan du indtaste den i din profil på hjemmesiden.

Placering af dine varer

Ønsker du at modtage dine varer et andet sted end foran din hoveddør, kan du i de fleste tilfælde lave en særlig aftale herom. Bor du i aflåst opgang, skal vi dog stadig have en nøgle. Det skyldes, at vores ordresystem kun kan medtage bestillinger til adresser, hvor vi har en nøgle.

Naboens nøgle

Har vi en nøgle fra en anden kunde i opgangen, kan du blive koblet på den nøgle, og du behøver således ikke indsende en nøgle. Du skal dog være opmærksom på, at dette kan ændre sig, hvis den eksisterende nøgles ejer beder om at få sin nøgle retur. Så vil der blive lukket for leveringer til hele opgangen, indtil vi har en ny nøgle.

Postnøgle/systemnøgle

Bor du i en opgang med systemnøgler, der både virker til opgangen og din lejlighed, skal du ikke sende os en kopi af din almindelige nøgle, men i stedet få en såkaldt postnøgle fra din vicevært. Postnøglen virker kun til opgangen. Nøgler, der også virker til lejligheder, modtages ikke og vil blive sendt retur.

Ekspeditionstid

Der må beregnes en ekspeditionstid på ca. 14 hverdage, fra vi modtager nøglen til den er registreret på kundekortet. Vi sender en bekræftelse på mail, når nøglen er registreret. 

Forsendelse af nøgle

Nøglen sættes fast på et stykke pap eller pakkes ind i et stykke papir, så den ikke kan slå ud igennem kuverten. OBS! Husk at lægge en seddel med dit kundenummer i kuverten sammen med nøglen. Du skal ikke skrive din adresse på nøglesedlen.

Nøglen sendes til:

Aarstiderne A/S
Stamholmen 175
2650 Hvidovre

Modtagelse og registrering af nøglen

Når vi modtager din nøgle, registrerer vi den i vores system, og nøglen får et ID-nummer – et nummer, der kun er genkendeligt og brugbart i Aarstidernes nøglesystem. Nøglen bliver herefter givet videre til den ansvarlige vognmand, som leverer i dit område. Vi sender en nøglekvittering til dig på e-mail, så du ved, at nøglen er nået sikkert frem til os.

Sikkerhed

Alle nøgler registreres med et internt ID-nummer. Nøglen er derfor ikke på nogen måde anvendelig for udefrakommende personer. Aarstiderne forpligter sig til at behandle og opbevare udleverede nøgler forsvarligt.

Erstatning ved bortkomst af nøgle

Skulle det ske, at din nøgle bortkommer, erstatter vi nøglen med et fast beløb på kr. 50,-.

Aarstiderne er ikke erstatningspligtig for omkostninger til evt. skift af lås mv., men hæfter udelukkende for selve nøglen.

Returnering af nøgle

Stopper du med at modtage varer, og ønsker du din nøgle retur, skal du aktivt bede om nøglen pr. mail eller telefon. Vi sender ikke automatisk nøglen retur ved standsning af leveringer. Såfremt din nøgle er inaktiv længere end 2 år, vil nøglen blive destrueret på forsvarlig vis.

Fra du beder om at få nøglen retur, og til du kan forvente at have den i hænde, skal du beregne op til to uger.

Fortrydelsesret
Der er ikke fortrydelsesret ved aftaler om levering af fødevarer, drikkevarer eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, der leveres fysisk til dit hjem, bopæl eller arbejdsplads, som et led i vores regelmæssige vareudbringning. Varer på aarstiderne.com, der ikke er til husholdningens løbende forbrug, er omfattet af de generelle regler for fortrydelsesret. Du har derfor fortrydelsesret ved køb af kogebøger, tekstiler og køkkengrej. 

Du må gerne pakke varen ud og bruge den, men du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. 

Særligt om fortrydelsesret ved køb af medlemskab

Ved køb af medlemskab har du en fortrydelsesfrist på 14 dage fra købsdatoen. Fortrydelsesretten bortfalder dog såfremt du vælger at foretage et eller flere køb og dermed gøre brug af dine fordele som betalende medlem. I så fald vil de almindelige opsigelsesbetingelser træde i kraft.

Særligt om køb af varer, som ikke er undtaget fortrydelsesret

Hvis du fortryder en aftale om køb af en eller flere varer, som ikke er undtaget fortrydelsesret, herunder kogebøger, tekstiler eller køkkengrej, skal du inden udløbet af fortrydelsesfristen på 14 dage fra varens modtagelse, give os en utvetydig meddelelse herom. I tilfælde af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, men leveres enkeltvis, beregnes fristen fra det tidspunkt, hvor du har modtaget den sidste vare.

Meddelelse kan gives ved at sende os en e-mail på hej@aarstiderne.com eller du kan benytte en standardfortrydelsesformular, som du kan downloade her. Varen skal være afsendt til os senest 14 dage efter, at vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde købet. Varen skal sendes til: AARSTIDERNE A/S • BARRITSKOVVEJ 34 • 7150 BARRIT. Du skal selv afholde alle udgifter til returnering af varen.  

Download Aarstidernes fortrydelsesformular.


Reklamation

Du har lov til at klage over fejl og mangler på en vare i op til to år efter, du har købt den. Købelovens mangels-regler finder således anvendelse. Det gælder selvfølgelig kun, hvis det ikke er dig, der har behandlet varen forkert. For fødevarer begrænses reklamationsretten til varens naturlige holdbarhedsperiode. Du skal sende varen (gælder ikke ferske varer) til os på adressen AARSTIDERNE A/S • BARRITSKOVVEJ 34 • 7150 BARRIT. Du skal skrive dit kundenummer, og hvad du mener, der er galt med varen. 

Reklamation skal ske inden for rimelig tid. 

Andre klagemuligheder

Skulle du mod forventning ikke være tilfreds med vores løsningsforslag, efter du har indsendt en reklamation til os, har du mulighed for at klage over varer købt hos Aarstiderne A/S til Nævnenes Hus – Center for Klageløsning • Toldboden 2 • 8800 Viborg. Du kan desuden anvende den online klagemulighed på www.forbrug.dk/klagemuligheder.

Erhvervskunder

Erhvervskundernes forretningsbetingelser adskiller sig fra Aarstidernes generelle forretningsbetingelser på følgende punkter:

 • Hvis Aarstidernes erhvervsafdeling kontaktes på mail eller telefon, skal det foregå på hhv. erhverv@aarstiderne.com eller 7026 0064. På brev gælder samme adresser, som beskrevet øverst i forretningsbetingelserne.
 • Priserne på hjemmesidens afsnit for "Erhverv" er eksklusive moms, medmindre andet er anført. 
 • Erhvervskunder kan betale med betalingskort eller betale månedsvis bagud. Ved sidstnævnte metode sendes en faktura i slutningen af hver måned. Betalingsbetingelserne er netto 14 dage ved betaling via bankoverførsel.
 • Bestillinger, feriemeldinger, afbestillinger og ændringer af abonnement kan foregå på hjemmesiden, pr. mail eller telefon. Bestilling af varer på hjemmesiden kan for erhvervskunder kun foregå på erhverv.aarstiderne.com
 • Deadline for ændringer er torsdag kl. 12 i ugen før leveringen.
 • Der tillægges et leveringsgebyr på 19 kr. pr. levering Abonnementer ophører ved månedens udgang. Vi skal modtage udmeldelsen senest kl. 12 den sidste torsdag i måneden.
 • Erhvervskunders køb er undergivet købelovens regler om handelskøb. Erhvervskunder har således ikke fortrydelsesret eller andre forbrugerretlige rettigheder.

 

Læs Aarstidernes dataetiske politik 2022.

Persondatapolitik

Kunder og Brugere af vores Tjenester

1. Generelt

1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes Aarstiderne A/S ("Aarstiderne", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2 Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via Aarstidernes hjemmeside, www.aarstiderne.com ("Hjemmesiden") og vores apps Aarstiderne og Aarstiderne Madplan (”Apps”) (Hjemmesiden og Apps tilsammen "vores Tjenester").

1.3 Aarstiderne er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Aarstiderne kan ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7. 

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlaget for behandlingen

2.1 Når du besøger og bruger vores Tjenester, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af Tjenesterne, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på Hjemmesiden, hvilke sider du besøger, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din computer og telefon eller anden enhed som du bruger til at tilgå vores Tjenester. Vi gør brug af cookies og andre teknologier i visse områder af vores Tjenester. Du kan se mere om vores brug af cookies m.m. i vores Cookiepolitik som du kan finde her: https://www.aarstiderne.com/kundeservice/cookies.

2.1.1 Formålet er at optimere brugeroplevelsen, herunder Tjenesternes funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook og Google. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre Tjenesterne samt vise dig relevant indhold og tilbud.

2.1.2 Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f, idet vi ved en afvejning af vores interesser har fundet, at den beskrevne behandling ikke krænker dine interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder.

2.2 Når du køber et produkt eller en service – med eller uden abonnementsoprettelse - indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsmåde, købs- og interaktionshistorik, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

2.2.1 Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP-adressen for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.

2.2.2 Retsgrundlaget for behandlingen er at kunne opfylde aftalen og levere de produkter, der er købt, jf. Databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra b. Opfyldelse af lovkrav sker med hjemmel i Databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra c.

2.3 Når du tilmelder dig vores nyhedsmail, indsamler vi oplysning om dit navn og e-mailadresse. Vi registrerer også dit samtykke til at modtage elektronisk markedsføring. Vi benytter de øvrige oplysninger vi indsamler jfr. pkt. 2.1 og 2.2 til at målrette vores markedsføring til dig, så vi kan vise dig nyheder og tilbud der passer til dine interesser.

2.3.1 Formålet er at varetage vores interesse i at kunne levere nyhedsmails og foretage målrettet markedsføring til dig.

2.3.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f. Vi sender kun elektronisk markedsføring, hvis du har givet os dit samtykke hertil.

2.4 Når du kommunikerer med os på vores Tjenester, eller på telefon og e-mail, eller når du tilmelder dig som ny kunde i vores Tjenester eller ved at udfylde en blanket på blandt andet messer, markeder og arrangementer, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer, betalingsmåde m.m.

2.4.1 Formålet er, at vi kan varetage vores interesse i at besvare dine henvendelser, kommunikere med dig eller oprette dig som kunde på din anmodning.

2.4.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b og f.

2.5 Når du som ny kunde foretager et køb til over kr. 550,00 uden at have valgt betalingsform, foretager vi en kreditvurdering i Experian RKI og tjekker, at den oplyste adresse er korrekt. Dette foretages ligeledes ved alle nye kunders køb for over kr. 1.500,00, selvom der er valgt betalingsform.

2.5.1 Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt af hensyn til opfyldelsen af vores indbyrdes aftale samt at varetage vores legitime interesse i at undgå tab på debitorer samt hindre svindel og misbrug.

2.5.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra b og f. 

3. Modtagere af personoplysninger

3.1 Dataansvarlige og databehandlere
En dataansvarlig har ansvaret for behandling af personoplysninger. En databehandler udfører behandling af personoplysningerne på vegne af den dataansvarlige.

3.2 Videregivelse og overladelse af personoplysninger
Der skelnes mellem videregivelse og overladelse af data til tredjepart. En videregivelse af personoplysninger indebærer, at oplysningerne meddeles en tredjemand, som herefter har en selvstændig ret til at behandle oplysningerne. En overladelse af personoplysninger indebærer, at den som oplysningerne meddeles til, kun må behandle personoplysningerne på den dataansvarliges vegne og efter dennes instruks.

Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til vognmænd, der forestår leveringen af de købte varer til dig. Hvis en fødevare trækkes tilbage, informeres Fødevarestyrelsen om, hvilke kunder, der har fået varen.

Oplysninger om dit navn og din e-mail videregives blandt andet til Trustpilot således, at de på vores vegne kan sende en invitation til at vurdere os på Trustpilots hjemmeside. Vælger du at foretage en anmeldelse, bliver Trustpilot dataansvarlig for de afgivne oplysninger.

Der kan være tilfælde, hvor vi videregiver dine oplysninger til andre parter for at overholde lovgivningen eller efter myndighedskrav eller som led i en organisatorisk omstrukturering, sammenlægning, overdragelse eller salg.

3.3 Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Tjenesterne, kundeservice, udsendelse af nyhedsmails, varetagelse af vores juridiske interesser, samt målrettet markedsføring, herunder retargeting og telemarketing, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter.

Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

3.4 Flere af disse databehandlere er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem standardkon-traktbestemmelser (Standard Contractual Clauses, SCC), som er opbygget gennem modu-ler, der tilpasses efter overførselssituationen. For vores tilfælde vil overførsel ske på bag-grund af modulerne dataansvarlig-til-databehandler eller databehandler-til-(under)databehandler. Ud over SCC laves en konkret vurdering af eventuelt supplerende sikkerhedsforanstaltninger, som sikrer en beskyttelse, der modsvarer kravene i EU's databe-skyttelsesforordning.

4. Dine rettigheder

4.1 Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

4.2 Indsigtsretten

4.2.1 Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer m.m.

4.2.2 Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til Persondata (aarstiderne.com). Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være.

4.3 Retten til berigtigelse

4.3.1 Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

4.3.2 Visse oplysninger har du selv mulighed for at korrigere via login til din brugerprofil.

4.4 Retten til sletning

4.4.1 I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

4.5 Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring

4.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte, at vi ikke har tilstrækkeligt retsgrundlag, eller i visse tilfælde hvor du har gjort indsigelse mod vores behandling.

4.6 Retten til dataportabilitet

4.6.1 Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

4.7 Retten til indsigelse

4.7.1 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.

4.7.2 Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser.

4.8 Retten til at tilbagekalde samtykke

4.8.1 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder tilmelding til vores nyhedsmail. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os via formularen Persondata (aarstiderne.com)

4.9 Retten til at klage

4.9.1 Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

5. Sletning af persondata

5.1 Oplysninger indsamlet om din brug af vores Tjenester jfr. pkt. 2.1. slettes senest, når du ikke har gjort brug af nogle af vores Tjenester i 1 år.

5.2 Hvis du stopper med at handle hos os, sletter vi automatisk dine kontaktoplysninger, dvs. din e-mailadresse og dit telefonnummer. Det gør vi 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit sidste køb. For at opfylde bogføringslovens krav, opbevarer vi oplysninger, der relaterer sig til dit køb, i 5 år efter udløbet af det kalenderår, hvor du foretog dit sidste køb. Herefter slettes de resterende oplysninger, vi har registreret om dig. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig, for at vi kan opfylde lovkrav.

5.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev, jf. pkt. 2.3. slettes, når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne. Dokumentation for dit samtykke vil vi dog gemme i to år, så vi kan bevise, at vi ikke har sendt direkte markedsføring uden gyldigt samtykke.

6. Sikkerhed

6.1 Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

6.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. Kontaktoplysninger

7.1 Aarstiderne A/S er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via Tjenesterne eller i øvrigt som beskrevet i denne Persondatapolitik.

7.2 Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik, eller ønsker du at gøre brug af én eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt. 4, kan du kontakte:

Aarstiderne A/S
Barritskovvej 34
7150 Barrit
Tlf. nr.: 7026 0066
Persondata (aarstiderne.com)

8. Ændringer i persondatapolitikken

8.1 Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på hjemmesiden.

9. Versioner

9.1 Dette er version 3 af Aarstidernes persondatapolitik dateret den 4. april 2022.

Idékassen
-