Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

× Bliv medlem og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

Haig Tofte Tashdjian

Haig er kok og opskriftsudvikler. Med en forkærlighed for klassiske danske retter og erfaring fra flere verdenskøkkener er der fokus på sæsonens varer sat sammen med spændende smagsgivere. Du kan bl.a. møde Haig i VerdensKassen.

 

Madlavning er noget af det, som giver Haig mest glæde og frihed i livet. Han elsker mad, håndværket og det kreative frirum, hvor man kan udforske smag, teksturer og nuancer.

Madlavning har altid ligget Haig meget nær, da hans far havde en restaurant med middelhavssmage. Faren er oprindeligt fra Syrien, og Haig har fået den Mellemøstlige gastronomi ind med modermælken. Som kok har Haig dog valgt at gå i en anden retning smagsmæssigt. Hans madfilosofi bygger på friske, sæsonbetonede råvarer, lokal dyrkning, bæredygtighed og økologi.

Kok under fremmede himmelstrøg
Haig har arbejdet på mange forskellige restauranter. Senest som souschef og kreativ køkkenchef på restaurant SALT på Admiral Hotel. Haig er hjemmevant i at kreere retter fra fremmede himmelstrøg, da han tidligere også slået sine folder i udlandet: På den prestigefyldte Enoteca Pinchiorri i Firenze, på et resort i North Berwick i Skotland og på en vingård i Languedoc i Frankrig.

Kend dem på tvistet og smagen
Haig elsker al slags mad og ser sig selv som et rigtigt madøre. Derfor spænder egne måltidshits og livretter også bredt. Fra nye kartofler med smør og salt og spændstige asparges i alle afskygninger, til de old school klassiske retter fra det franske køkken og de danske slagere. Fx er en schnitzel eller en flæskesteg med kartofler, en kraftig sovs og en sæsonbetonet, hjemmelavet sylt altid et hit. Selvfølgelig lavet med et tvist.

Professionelt er Haig vild med at udvikle retter, der er relativt lette og sarte, med fokus på de rene farver og toner, der komplimenterer hinanden. Og så med et spark i en eller anden retning, så det hele går op i en højere enhed. Derfor kan du møde masser af krydderurter og krydderier, fyldighed og power i hans retter. 
Du kan blandt andet følge Haigs arbejde i VerdensKassen og opleve passionen for nye smagsoplevelser og egnsretter fra hele verden.
Idékassen
-