Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

× Bliv medlem og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

Stegt torskefisk med græskarpuré, fennikeltopping og purløg

3 personer

Ingredienser

 • ½ butternut-squash
 • 1 pose quinoa
 • 1 bundt kinesisk purløg
 • 1 citron
 • 1 bæger fennikel i skiver
 • 1 pakke torskefisk i tern

Tjek at du selv har

 • Olivenolie
 • Salt
 • Peber
Køkkentips

Idag skal du lave græskarpuré af butternut-squash. Selvom det hedder butternut-squash, er det egentlig et græskar. Den type navneforvirring er der en del af i græskarfamilien, men helt skørt er de nu ikke. Umodne græskar kan nemlig ofte tilberedes som squash, og får squash lov til at vokse sig meget store på planten, ender de med at minde meget om græskar. Butternut-squash er altid dejlig fast i kødet og har en tynd glat skræl, som kan blive helt mør og saftig, når den er bagt, selvom den kan virke hård og læderagtig inden. Det kan du prøve med resten af græskarret på dag 2, men i dag skal du bruge halvdelen til en puré, som bliver mest glat og lækker, hvis du har skåret skrællen væk inden kogning.

Inden du går igang

Sæt lidt vand over til quinoa og græskar, og skyl quinoaen, grøntsagerne og citronen.

Græskarpuré
 1. Skræl græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i tern.

 1. Varm 2 tsk. olie op i en gryde, og sautér græskarret i 3-4 min., til det dufter. Dæk akkurat med kogende vand, og kog det mørt under låg, ca. 15 min.

 1. Hæld kogevandet fra, men gem det. Blend græskarret glat, fx med en stavblender. Spæd til med kogevand undervejs, til puréen har en blød konsisitens, og smag til med salt og peber.

Quinoa og fennikeltopping
 1. Kom quinoaen i en gryde, overhæld med 3 dl kogende vand, og tilsæt salt. Kog quinoaen under låg i 10 min., og lad den trække under låg i 5 min.

 1. Hak purløget fint, og kom det i en skål. Skær citronen i både. Dryp 2 tsk. olie over fenniklen i bægeret. Krydr med salt, peber og saften af 2-3 citronbåde, og vend godt rundt.

Stegt torskefisk
 1. Gå fisken let igennem med fingrene, og fjern evt. ben. Varm en (slip let-)pande op, tilsæt 3 tsk. olie, og steg fisken i 2-3 min. på hver side, til den er akkurat gennemtilberedt. Krydr med salt og peber.

Servering

Anret græskarpuré på tallerkener, læg fisken ovenpå, og top med marineret fennikel. Drys med purløg, og nyd quinoa til.

Idékassen
-