Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

× Bliv medlem og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

Gris med flødestuvet spinat og ovnbagte rødder

3 personer

Ingredienser

 • 1 pose nye udenlandske kartofler
 • 1 pose gulerødder
 • ½-1 brev napoli-krydderiblanding
 • 1 bundt spinat
 • 1 pakke svinefilet
 • 1 bæger fløde

Tjek at du selv har

 • Olivenolie
 • Salt
Køkkentips

Vores napoli-krydderi er egentlig udviklet med tanke på pizzaer og det italienske køkken, men jeg synes også, det er godt til at krydre ovnbagte grøntsager på en børnevenlig måde. Der er dog også rosmarin i, som mange børn har det svært med, så duft til det, og vurdér, om krydderiet skal på alle gulerødderne.

Inden du går igang

Sæt vand over til kartofler, og tænd ovnen på 220 °C. Skyl al grønt.

Kartofler og gulerødder
 1. Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, til de er møre, 10-12 min.

 1. Skær imens gulerødderne i både, og bred dem ud på halvdelen af en bageplade beklædt med bagepapir – tag evt. nogle af gulerødderne fra til snackgrønt. Dryp med olie, krydr med salt og napoli-krydderi (se køkkentip), og bag dem i ovnen i 10-15 min.

 1. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe af i 1 minuts tid. Tag bagepladen ud af ovnen, og fordel kartoflerne på pladen ved siden af gulerødderne. Giv dem et tryk med en gaffel, så de knuses let, dryp med olie, og bag kartofler og gulerødder i ovnen i yderligere ca. 15 min., til grøntsagerne er gyldne og møre.

Stegt svinefilet
 1. Varm en pande op, tilsæt olie, og steg svinefileten ved middel varme, til den er gennemstegt og gylden på alle sider, 8-10 min. i alt. Krydr med salt undervejs.

Flødestuvet spinat
 1. Snit imens spinaten groft.

 1. Varm en pande eller stor gryde op (brug evt. gryden fra kartoflerne), tilsæt olie, og steg spinaten, til den falder sammen, 2-3 min.

 1. Tilsæt fløde og 1-2 dl vand, og lad det hele simre, til væsken er kogt ind, og spinaten er mør, 4-5 min. Smag til med salt til sidst.

Servering

Skær svinefileten ud i skiver, og servér den sammen med flødestuvet spinat, kartofler og gulerødder.

Idékassen
-