Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Havregrød med æblekompot, rosiner og valnødder

2 personer

Ingredienser

  • Alle belle de boskoop-æblerne
  • ½ pose rosiner
  • 2 dl grove havregryn
  • 1 pose valnødder

Tjek at du selv har

  • Minimælk
  • Salt
Køkkentips

I dag skal du lave en hurtig æblekompot af madæblet Belle de Boskoop. Der er en anden type æbler til dag 5, så det er vigtigt, at du bruger de rigtige æbler på de planlagte dage.

Madæblet Belle de Boskoop kan du kende ved, at det som regel er lidt 'mat' – ja, nærmest har en ru overflade.

Madæbler kalder man ofte de æbler, som ikke er sprøde og søde, og som kan have en lidt tyk og sej skal, så de ikke er så spændende at spise rå. Til gengæld er de villige til at koge ud og smager skønt i æblegrød, kompotter, bagte eller stegte. De er oftest syrlige, og derfor skal du i dag koge dem sammen med rosiner, som afgiver sødme til kompotten.

Husk - til i morgen

Kom resten af chiafrøene og resten af havregrynene i en lufttæt beholder, og hæld 2 dl vand over. Rør rundt, dæk beholderen til, og stil den på køl til dag 3.

Inden du går igang

Skyl æbler.

Æblekompot
  1. Skræl æbler (se køkkentip), og skær dem i tern. Kom 3-4 spsk. vand i en gryde, og tilsæt æbler og rosiner. Kog æbler og rosiner under låg i ca. 5 min., til æblerne er møre. Rør ofte i gryden, og tilsæt evt. mere vand, hvis det koger tørt.

  1. Rør æblerne i gryden godt igennem, så de moser ud. Bred æblekompotten ud på en flad tallerken, hvis du vil køle den lidt af inden spisetid.

Havregrød
  1. Kom 2 dl havregryn, 2 dl vand og 2 dl minimælk i en kasserolle, og kog det til en grød ved jævn varme under omrøring i ca. 5 min. Smag grøden til med en knivspids salt.

Topping
  1. Hak valnødder groft.

Servering

Kom grøden i skåle, og top med æblekompot og valnødder.

-