Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Honningsennep

Honningsennep

Opskrift

Ingredienser

  • 150 g kombuchasennep (Ikke blendet)
  • 150 g rå honning
  • 10 g hvedemel
  • 7 g havsalt
  • 150 ml kombucha (+ ekstra til under fermentering)

Sådan gør du

Inden du går igang skal følgende udstyr findes frem: 1-liters patentglas, køkkenvægt, røreskål, ostelærred eller andet stof, elastik eller snor samt foodprocessor eller blender

Start med veje alle ingredienser af, kom dem i enrøreskål, og rør godt rundt.

(se opskrift på kombuchasennep)

Hæld senneppen i patentglasset, og sørg for at der er 3-4 cm luft foroven i glasset. Dæk glasset med et tyndt klæde, fx ostelærred, og fastgør det med en bred elastik eller et stykke snor. Stil det til atfermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.

Lad senneppen fermentere i op til 14 dage, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

Sennepsfrøene absorberer kombuchaen og vil svulme op, og derfor er det vigtigt at holde dem tilstrækkeligt fugtige undervejs i processen. Hold derfor øje med sennepsfrøene, og tilføj om nødvendigt mere kombucha for at holde dem overdækkede. Efter 2 uger vil sennepsfrøene være bløde, og de vil poppe, når du bider i dem. På dette tidspunkt er frøene klartil at blive blendet.

Smag på senneppen efter 7 dage. Mangler senneppen lidt syrlighed i smagen, så lad den fermentere videre. Smag på den løbende indtilden 14. dag, hvor den bør være klar.

Kom senneppen i foodprocessoren, og kør, til du fården ønskede konsistens. Juster konsistensen ved at tilføre mere kombucha. Hvis ønsket kan du smage den yderligere til med salt.

Fyld din honningsennep på et rent patentglas (eller flere små), luk låget, og stil denpå køl. Senneppen er nu spiseklar. 

-