Bevar roen og find det du skal bruge lige her.
Vi har pløjet vores site igennem. Dine personlige oplysninger ligger nu i denne menu.

Hokkaido

- Til morskab og maver!

De smukke orange eller grønne græskar er så dekorative, at det kan være svært at give dem kniven. Men hokkaido er det perfekte spisegræskar, når den er færdig med at pryde din altan eller vindueskarm. For slet ikke at tale om den glade velkomst, en fræk græskarmand giver besøgende ved din hoveddør.

I køkkenet
Med sit faste orangegule kød og sin milde smag gør hokkaido sig godt i ovnen og i supper. Det er hurtig mad, som bliver glad for et skud krydderi med smæk på. Græskarsuppe er en formidabel spise, som oven i købet er så let at lave, at børnene kan selv. Er du i det søde hjørne, så prøv en klassisk græskartærte.

I maven
Græskar indeholder en stor mængde vand og kun få kalorier. Er desuden fulde af betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre – en mættende spise i den kolde tid, hvor vi har brug for ekstra energi.

På marken
Hokkaido har sit sjove navn efter den japanske ø Hokkaido, hvor den har været dyrket i mange år. Græskarrene i vores kasser dyrker vi selv på vores landbrug i Sønderjylland. Hokkaido er livsglade grøntsager, som sender deres rødder to meter ned i jorden for at hente næringsstoffer og vand.

Opbevaring
Hokkaido kan holde sig i ugevis, blot den er ubeskadiget og ligger tørt. Ved stuetemperatur er holdbarheden 2-4 uger og på køl helt op til 2 måneder.

I sæson
janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Hokkaido

Madplan fra Aarstiderne

Hver uge sender vi en mail med forslag til 5 gode og grønne hverdagsmåltider samt indkøbsliste.
Der vil desuden være tips og tricks og gode tilbud.
Tilmeld dig her »

Idékassen