Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Kvass

Hvad er kvass?kvass

Kvass er en fermenteret drik, der laves af brød, der fermenterer naturligt med lidt surdej i sødet vand og giver en øl-agtig smag med et ganske minimalt indhold af alkohol. I kvass er det mælkesyrerbakterier og gær der arbejder, alt efter om det er på brød, beder eller bær du brygger.

Hvordan laves kvass?

Kvass laves af brød, der gærer i vand. Det tørre brød overhældes med varmt vand og tilsættes honning og surdej eller gær. Herefter fermenterer drikken i nogle dage, og kvass'en kan efterfølgende tilsættes smagsgivere som frugt eller krydderurter.

Se opskrifter på kvass her

Historien om kvass?

I det gamle Rusland havde de fattige bønder ofte ikke råd til den gode øl. Til gengæld var der rigeligt med tørt gammelt brød hvilket resulterede i udviklingen af kvass. Brød-kvass har gennem tiderne bredt sig i det meste af Østeuropa og er i dag en kæmpe forretning i især Ungarn. Brød-kvass har gennemgået mange forskellige udviklinger, bedst kendt er Rødbede-kvass eller Bær-kvass som begge er utroligt velsmagende, både søde, syrlige og letsaltet i smagen med masser af små bobler der prikker på tungen.

Idékassen
-