Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Kvass

Hvad er kvass?kvass

Kvass er en fermenteret drik, der laves af brød, der fermenterer naturligt med lidt surdej i sødet vand og giver en øl-agtig smag med et ganske minimalt indhold af alkohol. I kvass er det mælkesyrerbakterier og gær der arbejder, alt efter om det er på brød, beder eller bær du brygger.

Hvordan laves kvass?

Kvass laves af brød, der gærer i vand. Det tørre brød overhældes med varmt vand og tilsættes honning og surdej eller gær. Herefter fermenterer drikken i nogle dage, og kvass'en kan efterfølgende tilsættes smagsgivere som frugt eller krydderurter.

Se opskrifter på kvass her

Historien om kvass?

I det gamle Rusland havde de fattige bønder ofte ikke råd til den gode øl. Til gengæld var der rigeligt med tørt gammelt brød hvilket resulterede i udviklingen af kvass. Brød-kvass har gennem tiderne bredt sig i det meste af Østeuropa og er i dag en kæmpe forretning i især Ungarn. Brød-kvass har gennemgået mange forskellige udviklinger, bedst kendt er Rødbede-kvass eller Bær-kvass som begge er utroligt velsmagende, både søde, syrlige og letsaltet i smagen med masser af små bobler der prikker på tungen.

-