Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Agurk

– En all time klassiker!

Alle elsker agurk. Hvad er der ikke at elske? Der er jo mestendels tale om vand – en agurk indeholder nemlig 96 % vand. Danske børn vokser op med rå agurkestave, ingen mormor uden hjemmelavet agurkesalat – og så er den græske tzatziki også fast på de danske spiseborde. Agurk er og bliver en klassiker!

I køkkenet

Hvad ville en leverpostejsmad være uden en skive sprød agurk. Agurkesalat til den stegte kylling eller til smørrebrødet er også danske klassikere. Vi fylder den grønne salatskål med agurk, putter dem i sandwich til skovturen, laver tzatziki til lammekøllen og drysser fine agurketern i en tabouleh

I marken

Agurker er vilde med varme og stammer oprindeligt fra Indien. Under danske himmelstrøg må agurken derfor vokse i varme væksthuse om sommeren – det gør de nu også i Spanien, her vokser de bare meget hurtigere og kan også høstes om vinteren. 

Opbevaring

De lange – eller krumme – grønne agurker opbevares bedst i køleskabet, gerne i den indpakning, som de typisk leveres i. Her kan de holde sig en uges tid. Pas dog på de ikke får frost.


I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Agurk

Inspiration til aftensmaden

  1. Agurk og melon
    Agurk og melon
  2. GÅ AGURK
    GÅ AGURK
  3. GÅ AGURK
    GÅ AGURK
-