Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Agurk (Salt n' Pepper)

- sødlig trods sit navn

Denne lille, buttede fætter til agurken er en specialudviklet, unik ny plantesort. Den har vundet priser for sin fantastiske smag og er avlet til at være resistent mod meldug.

Agurkerne på planten her bliver 7-12 cm lange. De har en tynd og hvid-gullig, nubret skal med sorte pigge. Kødet er bleggrønt med mange gennemsigtige frø. Den knaser, når du bider i den, og har en mild og behagelig smag. Navnet Salt n’ Pepper er inspireret af dens udseende - den hvide farve med de sorte prikker.

I køkkenet

Agurken her har en exceptionelt rig smag. Den er sprød, saftig og mangoagtig i konsistensen. Vores agurker fra Smagsmarken fik en lidt robust og chewy skal, som vores kokke var ret vilde med, fordi de giver struktur og konsistens til spiseoplevelsen. 

Salt n’ Pepper-agurken er særligt velegnet til fx syltning. Prøv dette koreanske twist på en lynsyltning: Skær agurken ud i chunks, drys med salt og lad den trække i 10 minutter. Skyl det meste salt af og overhæld agurken med en lage af lime- eller citronsaft, skallen af lime eller citron, ristede nødder og friskhakket chili og koriander. Det smager virkelig godt til alt friskt og grønt, som vi jo er vilde med her hos Aarstiderne.

I marken

Salt n’ Pepper-agurken er en af de første moderne sorter, som er forædlet specifikt til økologisk dyrkning. Den er fantastisk at dyrke fordi planten er meget sundere end de andre hvide agurker.

Denne variant laver rigtig mange agurker på en plante. De starter med at være lime-gul-grønlige, og til sidst hvid med sorte knopper. Jo længere tid agurken sidder på planten, jo mere gul bliver den. Høst agurkerne når de er 5-7 cm lange, så smager de bedst. De sorte knopper gnides af ved høstning – de stikker lidt, men gør ikke ondt.

Opbevaring

Opbevar agurken på køl, og spis den, mens den stadig er sprød og fast i kødet.

Agurk (Salt n' Pepper)
-