Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Ananas

– Frugternes konge

En statelig frugt med sin krone af strittende, grågrønne blade. Og de sjældne eksotiske frugter var i sin tid da også forbeholdt konger og dronninger. I dag har vi heldigvis nem adgang til denne skønne frugt.

I køkkenet

Ananas kan spises frisk eller tilberedes. Børn elsker at få en skive ananas med i madpakken – eller på pizzaen. Bland ananas i din frugtsalat for det eksotiske pift. Brug ananasstykker i varme, krydrede retter med fx kokosmælk og karry for både sødme og syrlighed. Det kan være lidt besværligt at skrælle en ananas. Den enkleste metode er at skære frugten i skiver og derefter skære skrællen af skiverne med en skarp kniv.

I marken

Ananas vokser på 1,5 meter høje agavelignende planter. Midt i de lange strittende blade udvikles en smuk rød blomst, der siden bliver til ananasfrugten. Selve frugten ligner en kæmpekogle med en stikkende bladroset i toppen. Ananas dyrkes i Sydøstasien, Latinamerika og Afrika.

Opbevaring

En umoden ananas er grøn og hård. Når ananasfrugten begynder at blive gul og skællene brune, og frugten giver efter for et let tryk, er den spiseklar. Ananas skal opbevares ved stuetemperatur. En moden ananas har kun få dages holdbarhed. Har du taget hul på din ananas, kan du gemme resten i køleskabet – men kun en dag eller to, da den får køleskader og bliver brun.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Ananas

Inspiration til aftensmaden

  1. Ananas og mynte
    Ananas og mynte
  2. Rødbede og ananas
    Rødbede og ananas
  3. Spinat og ananas
    Spinat og ananas
-