Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Anisisop

– børnenes nye favorit

Anisisop stammer fra de højtliggende sletter i Nordamerika og blev af indianerne brugt som medicinurt – deraf har den også fået navnet indianermynte. Indianerne mente, at krydderurten kunne lindre hoste og virke febernedsættende, hvorfor den blev dyrket den i stor stil og brugt i te. Som navnet antyder, adskiller anisisop sig fra den almindelig isop, ved at have en meget stærk duft og smag af lakrids/anis – og en smule af mynte, men dog ikke som den traditionelle mynte, man kender. 

Plantens takkede blade skiller sig ud og minder lidt om brændenældeblade. De smukke, dekorative lilla blomster tiltrækker over sommeren massevis af insekter, som forføres af krydderurtens stærke og sødlige lakridsaroma og giver liv til haven og kan bruges som dekoration. 

I køkkenet

Bladene fra planten er de bedst anvendelige i køkkenet, da det er den mest aromatiske del af planten. For at få den optimale smag plukkes bladene før blomsten springer ud. Bladene bruges ofte til at brygge te, men kan også bruges til at lave snaps, som pynt på desserter eller hakket – fx i gryderetter, salat eller supper. Børn er ofte vilde med at tygge på bladene, da de minder om lakrids. 

Anisisop
-