Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Avocado

– Lækker, lækker....

Der er noget skønt sensuelt over avocado. Måske er det den fede syndige smag eller alt det cremede sartgrønne frugtkød. At spise avocado er lidt luksus, og der skal egentlig ikke mere til end et par dryp citronsaft og et drej på peberkværnen.

Avocado kan ikke lide at du gramser på dem. Tjek om din avocado er spiseklar ved at trykke let i den ende, hvor stilken har siddet. Giver den efter, er det spisetid.

I køkkenet

Avocado har en lidt nøddeagtig smag, men det er nok især den cremede konsistens, vi elsker frugten for. Avocado er god sammen med syrlige og salte smage. Gode skinker, friske skaldyr, røget fisk. Skiver af avocado er også god i salater, og så er der jo altid den klassiske avocado-dip, guacamole.

I marken

Faktisk er avocado slet ikke en grøntsag, det er en tropisk frugt. Den vokser på træer, hvor den hænger som store grønne perler. Træet kræver varme himmelstrøg og tåler slet ikke frost eller kolde vinde. Aarstidernes avokadoer kommer fra avlere i Sydspanien. Ved Middelhavskysten nord for Malaga sørger Paco Sanchez fra Cucho Verde for at avocadoerne bliver nænsomt plukket og sendt til Danmark. Avocadoerne skal være modne, men hårde som sten, når de plukkes. Fuldmodne avocadoer ville tage skade under transporten i kasserne.

Opbevaring

Avocado bør ikke opbevares for koldt, da den let får køleskader, der ses som brunfarvning eller manglende modenhed. Opbevar derfor dine avocadoer i en skål i køkkenet. For at fuldmodne avocadoer, kan du lægge dem sammen med æble eller tomat, som udskiller ethylen, så modnes de hurtigere. Alt efter modenhed kan avocadoen holde sig 2-7 dage.

Avocado

Inspiration til aftensmaden

  1. Kidneybønnesalat med avocado og forårsløg
    Kidneybønnesalat med avocado og forårsløg
  2. Blomkålsgreenie med avocado og kakao
    Blomkålsgreenie med avocado og kakao
  3. Røllike og avocado
    Røllike og avocado
-