Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Babyleaves

– Små spæde salater!

Babyleaves er små, smagfulde salater. Vi deler dem op i to kategorier: De, der bør spises rå, og de, der kan indgå i fx wokretter. Mizuna, komatzuna, sennepssalat, rødbedeblade, portulak, postelein, radicchio, rucola og feldsalat er nogle af sorterne, som vi blander.

I køkkenet

Babyleaves er den hurtige salat med den store smag. Gartneren har fremtryllet den rette blanding af søde, let bitre og krydrede blade, så du bare skal finde salatskålen frem og røre en dressing. Velbekomme.

I marken

De sarte blade vokser typisk i tunneler af fiberdug, der beskytter mod slagregn og tørke. Det kræver en opmærksom gartner, da babyleaves vokser frem på ganske kort tid. Babyleaves er en fællesbetegnelse for mange forskellige slags salatplanter, der høstes, når de stadig er små og sprøde med masser af smag.

Opbevaring

Skal spises hurtigt, da der er tale om sarte sager. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabets grøntsagsskuffe. Læg bladene i koldt vand før brug – dette giver dem et frisk pust og fjerner evt. rester af sand og jord.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Babyleaves

Inspiration til aftensmaden

  1. Nye kartofler med tomater, babyleaves og cashewnødder
    Nye kartofler med tomater, babyleaves og cashewnødder
  2. Kyllingebryst i kokos med grønne bønner, babyleaves og ris
    Kyllingebryst i kokos med grønne bønner, babyleaves og ris
  3. Skindstegt laks med broccoli
    Skindstegt laks med broccoli
-