Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Bananløg

- mildt og sødt

Løg er blandt de ældste kultiverede planter i historien. Det røde bananløg, Long Red Florence, stammer fra Firenze i Italien, hvor det har været dyrket siden 1800-tallet. Det er dog ikke pga. smagen, at bananløget har sit navn, men af sin aflange facon. Bananløget er et stort, flot, torpedoformet rød/lilla løg, som er mere mildt og sødt i smagen end de fleste andre almindelige løg. De kan blive op til 15 centimeter lange.

I køkkenet

Da smagen er mere sød, fungerer bananløget godt råt eller syltet i en grøn salat. Løget er dejlig sprødt og kan sagtens bruges i retter, hvor der normalt skal bruges skalotteløg.

I marken

Bananløget trives godt i vores klima, hvor der til tider er koldt. Den er også ret hårdfør når det kommer til sygdomme, og kræver ikke megen pleje. 

Bananløg dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Som andre løg har bananløget en lang holdbarhed, så længe det opbevares tørt – gerne i en skuffe i køkkenet. Opbevar kun bananløg i køleskabet henover sommeren, hvis de ikke skal tørre for meget ud.

Bananløg
-