Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Broccoli

– Blomkålens grønne fætter!

På trods af dårlige barndomsminder om udkogt broccoli er der snart ikke flere undskyldninger for ikke at spise denne grøntsag. Kærligt tilberedt broccoli smager skønt – basta!

Er du stadig ikke overbevist, så besøg en broccolimark, når planterne er små og fine. Unge, skrøbelige buketter, som står i lange rækker med dug på i morgensolen. Det er her, æstetikken er gemt, og så skal appetitten nok komme.

I køkkenet

Broccoli har en delikat og mild kålsmag, der bedst bevares ved kort tilberedning. Broccoli er derfor hurtig – og velsmagende – mad. Brug buketterne, og damp dem i letsaltet kogende vand i 3-5 minutter alt efter størrelse – de skal stadig have bid. Prøv også at bruge stokken, når du skærer dine buketter ud. Der er masser af smag og bid i den. Brug broccoli i dit danske, italienske eller asiatiske køkken. Broccoli smager forunderligt godt dampet og dryppet med sesamolie og lidt citronsaft. Du kan også lynstege den og servere den med store flager af revet parmesan.

I marken

Broccoli er udviklet fra vilde kål i Middelhavsområdet, og den er især blevet dyrket i Italien. Smagen af broccoli minder lidt om asparges, derfor blev den tidligere kaldt aspargeskål. I sæsonen får vi danske broccoli fra Kent og Annemette fra Tinggård Økobrug på Djursland. Om vinteren kommer broccolien i kasserne fra vores faste økologiske avlere i Spanien. 

Opbevaring

Broccoli holder sig frisk 1-2 uger i en lufttæt beholder i køleskabet. Da broccoli bliver påvirket af ethylen, som bl.a. æbler og tomater udskiller, skal du pakke den i en beholder for sig. 

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Broccoli

Inspiration til aftensmaden

  1. Broccoli-juice
    Broccoli-juice
  2. Broccoli halvrå
    Broccoli halvrå
  3. Agurkevinaigrette til broccoli
    Agurkevinaigrette til broccoli
-