Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Buddhas hånd

vild og kringlet

Buddhas hånd er en skøn citrus-frugt, der på alle måder er speciel - prøv bare at se dens kringlede udseende. På dansk hedder den også fingercedrat, og navnenes oprindelse giver vel sig selv. 

Frugten er også speciel på den måde, at den ikke har noget frugtkød. Til gengæld er den indre hvide del af frugten ikke nær så bitter som den fx kan være i citron og lime. 

I Asien bruges Buddhas hånd i øvrigt ofte som en tempelgave til Buddhaen, og her tror man at Buddha foretrækker de frugter hvor "fingrene" er lukket sammen i stedet for at være spredte, da de lukkede fingre er et symbol på bøn.

I køkkenet

Der er næsten ingen saft i den kringlede Hand of Buddha, men den er meget aromatisk, og hele frugten er fantastisk til madlavning. Skær den i fine tern og brug den som en aromatisk gave i din varme grøntsagsragout eller bag den sammen med din fisk.

Du kan også skære den helt tyndt og vende den sammen med råmarineret knoldselleri, æble og kruspersille til en saftig råkost. Hvis du da overhovedet nænner at bruge den til andet end pynt.

Oftest skærer man frugten i tynde skiver, som så syltes let, men man kan også til fulde udnytte de æteriske olier i skallen ved at fintrive det gule ydre, eller ved at lægge frugten i fx vodka, som så vil trække smagen ud og skabe en skøn parfumeret citrussnaps, lidt som den italienske limoncello.

I marken

Vi får Buddhas hånd fra Juan og Enrique Vallejos (far og søn) citrusfarm i bjergene ved Málaga. 

Buddhas hånd
-