Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Cedro-citron

– En kæmpe citron med en tyk og mild skal

I modsætning til almindelige citroner kan man spise hele cedro-citronen – med skal og alting. Cedro-citronens frugtkød er ret tørt med kun en lille smule saft. Det er den tykke skal, du skal bruge. Skallen er ikke bitter, men mild og let sødlig. Det kan være lidt svært at kende forskel på en almindelig citron og en cedro-citron. Cedro-citronen er typisk meget større, end en almindelig citron. Skallen er mere bulet og den kan være lidt mørkere. Skærer du den over, er du ikke i tvivl. Skrællen på en cedro-citron er meget tyk.

I køkkenet

Cedro-citronen gør sig glimrende i fx marmelade eller pickles, ligesom den kan syltes eller kandiseres. Du kan også bruge cedro-citronen i salater. Skær skallen i meget tynde skiver eller i fine tern, og mariner den i citronsaft, olivenolie og gerne frisk mynte eller basilikum. Bland det hele i en grøn salat. Du kan også skære hele citronen i små tern og bruge den i varme retter.

I marken

Cedro-citronen kommer fra Sicilien, hvor den dyrkes flittigt. De små citrontræer bliver 2 til 5 m høje og blomstrer flere gange om året. De tåler derfor ikke frost.

Opbevaring

Cedro-citronen bør opbevares i en skål på køkkenbordet, men vær dog opmærksom på, at der ikke ligger ethylenfølsomme frugter som f.eks. avocado og bananer i samme skål! Citronens holdbarhed er under en uge, hvis den opbevares ved over 20 grader.

Cedro-citron
-