Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Chili (Aji amarillo)

- frisk og frugtagtig

Aji amarillo er en særdeles dekorativ chili plante som giver et stort udbytte. Bladene er smalle og fine. Den umodne chili er sart lysegul, mens den fuldmodne frugt er dybt orange og 7-10 cm lang. 

Plantens latinske navn er Capsicum baccatum.

I køkkenet

Chiliens smag er frisk og frugtagtig og styrken ligger i den gode, men ikke ekstreme ende af skalaen (ca. 7 på en skala fra 1 til 10). Alle Aji-chilierne har en karakteristisk citrusduft, men Aji amarillo er mere delikat i smagen og har ikke den overvældende eksotiske frugtsmag, som kendetegner fx habanero-chilien. 

Brug chilien frisk som topping på alverdens retter, der har brug for et kick, eller brug den i wokretter og chilier til at skabe varme og bund.

I marken

Chilier trives bedst i drivhus. Vi har forsøgt med chili på friland, men det er ikke lykkedes.

Denne sort bliver høj og bred i væksten. Den laver mange frugter og er let at dyrke. Når en plante kommer ind i et drivhus, er der desværre en større risiko for at den bliver angrebet af skadedyr. Derfor må vi tage nogle nyttedyr i brug til bekæmpelse på vores biodynamiske gård.

Opbevaring

Denne chili er meget tyndkødet, så den egner sig godt til tørring. Sørg for, at chilien får godt med luft og intet fugt, når den tørres. Friske chilier opbevares ved stuetemperatur - gerne i en skål på køkkenbordet, hvor de pynter fint. 

Chili (Aji amarillo)
-