Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Chokolademynte

- fra Smagsmarken

Chokolademynten har mindre blade end mange andre myntesorter. Bladene er smukke og mørkegrønne på oversiden og har mørk violet underside og stængel. Den kan vokse sig stor og flot, op til 50 cm høj, og får fine lyslilla blomster om sommeren.

I køkkenet

Chokolademynten smager og dufter som klassisk myntechokolade. Derfor er den også en meget populær plante at have i sin køkkenhave. Det er helt klart i det søde køkken og dessertens arena, at chokolademynten har hjemme. Brug den frisk i kager og is eller brug tørrede blade i en teblanding.

I marken

På Smagsmarken er chokolademynten plantet sammen med de andre flerårige planter, og man kan høste af den næsten hele året rundt. Den trives i fugtig jord og skal både have sol og lidt skygge. Når mynten først har fået godt fat i jorden, er det svært at løbe tør. Husk dog beskære den et par gange om året, så den ikke vokser ind i andre planter. Chokolademynten kan også sagtens plantes i en potte og kan hurtigt blive uundværlig på altanen. 

Chokolademynten dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Frisk mynte skal opbevares i lufttæt beholder i køleskabet og bruges i løbet af 3-4 dage. Man kan også fryse sin mynte, som giver den bedste langtidsopbevaring.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Chokolademynte
-