Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Sugarloaf endivie

Et bittersødt salathoved

Sugarloaf er i familie med den grønne, krøllede og bitre endiviesalat, men det er et mere tæt salathoved. Det minder lidt om kinakål i udseende, med dets aflange form og tætpakkede afrundede blade. Du skal ikke lade dig snyde af udseendet. Tag et bid af et af bladene, og du vil opdage en sprød, sød og bitter smag. I Frankrig kalder man salathovedet ”Pain de Sucre”, opkaldt efter den høje og lidt afrundede koniske form, som man gav raffineret sukker i 1800-tallet. Den samme form har Sugarloaf endivien.

I køkkenet

Sugarloaf har en nøddeagtig smag, som blander sig med endivie-familiens karakteristiske bitterhed. Den lidt bitre smag kalder på en god dressing med sennep, citron og lidt honning. Eller prøv at braisere den i lidt vand og smør i 5 minutter. Når salaten får lidt varme, bliver den bitre smag dæmpet lidt. Smag til med salt, peber, sukker og drys med parmesan.

I marken

Sugarloaf er højt elsket i Italien og Frankrig, men er ikke helt så udbredt som dens røde fætter: Radicchioen. Den er en endnu sjældnere gæst herhjemme, men byd den velkommen i din salatskål, når du kan få fat i den.

Opbevaring

Sugarloaf skal opbevares køligt. Så har den en længere holdbarhed end salater typisk har. Opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet, og den holder sig frisk og lækker i en uge.

Sugarloaf endivie
-