Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Fliget vejbred

- ukrudt med potentiale

Som navnet ”vejbred” indikerer, er fliget vejbred egentlig en ukrudtsurt, men det ville være synd at luge denne fine smagsgiver ud af køkkenhaven. Den har små fligede blade, som man kender fra rucola og danner en stor roset med stilke, der kan blive 20-30 cm i højden.  

I køkkenet

Fliget vejbred har en meget grøn smag, som kan minde om spinat – men den har samtidig en dejlig krydret, syrlig note med et hint at salt. Derfor kan den med fordel bruges i en salat, hvor der gerne må komme lidt mere knald på smagen.  

I marken

Fliget vejbred er ikke en plante, som er blevet kultiveret så meget herhjemme, og på Smagsmarken er den tiltænkt som et supplement til bladgrønt.  Den er lidt sløv i væksten til at starte med, men når den har fået endelig fat, kommer der god fart i den og man kan høste af den mange gange over en sæson. 

Fliget vejbred dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Fliget vejbred
-