Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Flower-rosenkål

- blomstrende kål

Flower-rosenkål er en krydsning af rosenkål og grønkål. De er ikke faste og lukkede som de normale rosenkål, men har derimod en flot og åben facon, der næsten får dem til at ligne en blomst. Flower-rosenkål findes nogle gange også under navnet Kalette.

I køkkenet

Du kan spise flower-rosenkål ligesom du spiser normale rosenkål, men de har en sødere og mere nøddeagtig smag. 

Tilberedningstiden er kortere end på rosenkål, da de små buketter er mere luftige end de mere bestandige rosenkål. De kan spises rå, dampede, marinerede eller lynstegt. Del buketterne i halve og tilsæt som et farverigt element i en wokret.

Steg fx de hele rosenkål (husk at rense dem godt for jord!) på en varm pande i 4-5 minutter til de er gyldne og sprødmøre.

I marken

Flower-rosenkål dyrkes som andre stokkålstyper (det betyder bare, at kålen vokser op som en stok). Den er hårdfør og kan nemt klare en kold vinter. Den plantes i foråret, passer så for det meste sig selv, og når vinteren sætter ind, kan man begynde at høste de små buketter - de ligner nærmest miniature-salathoveder.

Vi dyrker bl.a. flower-rosenkål i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken.

Opbevaring

Kålen holder sig bedst i en lufttæt beholder i køleskabet og kan nemt holde sig i flere uger. 

Flower-rosenkål
-