Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Garnet giant (kålblade)

- sød sennepssmag

Garnet giant er en asiatisk klassiker fra en kæmpestor familie, som man på engelsk kalder ’mustard greens’. Alt kan spises af kålfamiliens planter – blade, blomster, rødder og stængel. Garnet giant har en karakteristisk sennepssmag, dog er denne sort mild og næsten lidt sød i smagen. Blomsterne smager himmelsk og sødt af nektar. 

Garnet giant har karakteristiske dybrøde runde blade, og den intense røde farve kan skabe liv i enhver salatskål. Den er mild i smagen og giver derfor en perfekt afrunding til din salatmix.

Garnet giant kan plantes fra forår til efterår og kan overvintre i et koldt drivhus. Den vokser utrolig hurtigt; bladene kan allerede høstes tre uger efter såning og er fuldt udviklede i løbet af 45 dage.

I køkkenet

Typen her har gastronomisk lidt svært ved at stå alene. Derfor ser man den oftest i salatblandinger hvor asiatiske kålblade udgør en mindre del af det samlede billede. Blade og stængler kan også bruges i det varme køkken, fx i en stirfry sammen med østerssauce, fiskesauce, soja, hvidløg, citronskal, citrongræs og limeblade- Bare husk at stege den ultrakort, ellers falder den sammen og mister sin fylde. 

Garnet giant har en let sennepsagtig smag og kilder lidt på tungen. Den kræver dog noget syre og modspil for at folde sin smag helt ud. 

I marken

Garnet giant er velegnet til at blive høstet som ’baby leaf’.

Opbevaring

Opbevar frisk bladgrønt i en lufttæt beholder på køl, hvor de kan holde sig 2-3 dage.

Garnet giant (kålblade)
-