Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Græskar/Squash ”Casperita”

- Askepotgræskar

Casperita ligner et fint, hvidt, eventyrligt Askepotgræskar, men er faktisk en blanding mellem en squash og et græskar. Den kan både bruges frisk som en squash, når den er helt ung og tilberedt som et græskar, når den er færdigudviklet. De små græskar er på størrelse med en børnehåndbold, og bliver ikke større end det, selvom man høster dem sent. Casperita er både fantastiske i madlavning og som dekoration på vinterbordet.

I køkkenet

Smagen og konsistensen af casperita’en minder om butter beans. Den er dejlig cremet og har en mild smag. Derfor kan den også bruges i mange forskellige retter. Den skal ikke have så lang tilberedningstid – og den kan både bages, steges og bruges i sammenkogte retter.  

I marken

Det anderledes ved casperita’en er, at den vokser som en squash, hvor blomsterne samler sig omkring midten af planten. Normalt vokser græskar ellers på plantens lange ”arme”, som kravler langs jorden og breder sig godt ud på marken eller i køkkenhaven. Den er meget produktiv og nem at holde, da der sjældent går sygdom i den. Høster man dem tidligt og henover sommeren, er skallen endnu så tynd og delikat, at casperita’en kan spises rå. Venter man med at høste til efteråret, er skallen blevet tykkere og man kan bruge den som et græskar.

Opbevaring

Casperita kan holde sig i ugevis, blot den er ubeskadiget og ligger tørt. Ved stuetemperatur er holdbarheden 2-4 uger og på køl helt op til 2 måneder.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Græskar/Squash ”Casperita”
-