Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

× Bliv medlem og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne. 

Handama

- den dovne gartners plante

Handama eller Okinawa-spinat, som den også kaldes, er en orientalsk bladgrøntsag. Denne mystiske afart af spinat bliver nok aldrig en helt almindelig råvare i hjemmekøkkenet. Den minder lidt om laurbær i tekstur og smag, og vi kan forestille os masser af madeksperimenter med den sære plante.

I køkkenet

Brug en håndfuld rå, vaskede blade i din sandwich eller som topping på en pizza. Bladene gør sig også godt i en suppe, stirfry eller gryderet. De skal dog ikke tilberedes for længe, så tilsæt dem til allersidst. Hvis de tilberedes for længe, kan de blive slimede i konsistensen.

I marken

Handama står på marken med tykke stængler, spidse blade og vanvittigt flot kulør. Oversiden af bladene har en flot mørkegrøn, næsten petroleumsblålig farve, og undersiden er violet. Den er nem at dyrke - deraf kælenavnet - da den kun kræver lidt vand, når den først har fået fat. Den har en lang sæson fra start maj til den første frost. 

Handama dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.

Læs mere om Smagsmarken

Opbevaring

Opbevares på bedst på køl, hvor de kan holde sig en uges tid.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Handama
Idékassen
-