Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Ingefær

– En rod til alt godt

En lille knoklet knold, der gemmer på stor smag. Er du til karryretter og lynstegte grøntsager i wok, får dine måltider den helt rigtige smag med frisk ingefær. Og skulle du forspise dig, hjælper det at lave en ingefær-te.

I køkkenet

Der er frisk ingefær og tørret ingefær. Smagen er vidt forskellig, og de bruges derfor også til hver sit i køkkenet. Tørret, stødt ingefær er godt i krydderkager og småkager. Frisk ingefær snittes fint eller rives og bruges i kinesiske og indiske retter. Frisk ingefær går godt i spænd med oksekød og kylling i f.eks. wokretter og giver dine fiskeretter et friskt asiatisk touch sammen med limesaft. Ingefær smager også skønt til noget så dansk som gulerødder og rødbeder.

I marken

Her er tale om en tropisk skovplante med lange slanke siv- eller bambuslignende stængler og blade. Det er roden, ingefærknolden, som vi bruger i madlavningen. Herhjemme kan du måske have held med at få en knold til at spire i en potte i vindueskarmen eller drivhuset. Men det danske klima er for koldt til ingefærplanten.

Opbevaring

I en lufttæt beholder holder en frisk ingefærknold sig et par uger i køleskab. Du kan også fryse hele knolde ned til senere brug.

Ingefær

Inspiration til aftensmaden

  1. Ingefær citron - shot
    Ingefær citron - shot
  2. Hindbær, fennikel & ingefær
    Hindbær, fennikel & ingefær
  3. Ingefær-glaserede rødbeder
    Ingefær-glaserede rødbeder
-