Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Sharon

– Sød som slik

Sharon er en skøn og nem frugt. Når du har skyllet den, er den lige til at sætte tænderne i. Og det er nemt at blive afhængig af denne supersøde håndfrugt med det milde, nærmest geleagtige frugtkød. Smagen minder om en sød, krydret pære.

I køkkenet

Her er tale om en frugt, som næsten skal være overmoden, når den spises. En umoden sharon er fuld af tanniner, der kan give slem mavepine og ødelægge fordøjelsen. I middelhavslandene spises sharon ofte som dessert. Del frugten i to halve, læg dem på en tallerken og spis med ske – det er det rene guf for slikmunde.

I marken

Sharon er en forholdsvis ny frugt herhjemme. Vi henter frugterne hos vores faste avlere i Spanien. Sharon minder i udseende om en stor orange bøftomat. Frugterne vokser på løvfældende træer og stammer oprindelig fra Østasien, hvor der findes mange hundrede forskellige sorter.

Opbevaring

Jo mørkere orange sharon er, jo mere spiseklar er den. Sharon har bedst af at ligge ved stuetemperatur. Her kan en moden sharon holde 2-4 dage. I køleskab kan umodne sharonfrugter holde et par uger. Lad altid frugten få rumtemperatur, inden du spiser den.

Sharon

Inspiration til aftensmaden

  1. Couscoussalat med figner, stegt blomkål og lammetern med kaki-chilikompot
    Couscoussalat med figner, stegt blomkål og lammetern med kaki-chilikompot
  2. Kyllingebryst med spicy blomkål og kikærtesalat
    Kyllingebryst med spicy blomkål og kikærtesalat
-