Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Karse

– Knæhøj karse

Det skarpe grønne drys på æggemaden eller over sommersalaten. Vi er vant til den klejne karse i små bakker eller den hjemmesåede på vat. Men knæhøj karse er ikke bare noget, vi gik rundt og sagde i 70’erne.

I køkkenet

Karsens skarpe smag har en snert af sennep og peber. Karse smager godt i dressinger med yoghurt, til røgeost og røget fisk. Som drys over salater, til dampede porrer, til friske radiser og til avocado – smag dig frem. Giver skarphed og kontrast i f.eks. en sandwichbolle med æggesalat eller koldt kød. Du kan godt drysse karse over dine varme retter, men smagen går tabt ved opvarmning.

I marken

Karse kan sås hele året inden døre, og mon ikke de fleste har prøvet at få de små brune frø til at spise på et stykke vat vædet med vand. Efter en lille uge er de små planter spiret til nogle få centimers højde og står med to grønne kimblade. Så er det, vi kommer med saksen. På friland kan karse snildt vokse til knæhøjde og den får kraftigere blade og smag.

Opbevaring

En bakke karse kan holde sig ca. en uge i køleskabet. Du kan også lade din karse stå fremme og pynte i køkkenet og klippe af den til dine retter. Husk at vande hyppigt.

Karse

Inspiration til aftensmaden

  1. Tomatsalsa med karse
    Tomatsalsa med karse
  2. Spidskåls-salat med vinaigrette, avocado og karse
    Spidskåls-salat med vinaigrette, avocado og karse
  3. Karsekradser
    Karsekradser
-